Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä otti kantaa jumalanpalvelusyhteisöihin

 

Seminaarissa kohtasivat monen ikäiset. KUVA: PHILIPPE GUEISSAZ

Muuttuneen toimintaympäristön haasteet yhteiskunnassa, mutta varsinkin kirkossa siivittivät keskustelua Kansanlähetyksen työntekijöiden seminaarissa Kansanlähetysopistossa Ryttylässä. Loppiaisen aikaan pidetyssä seminaarissa pohdittiin, miten jumalanpalvelusyhteisöjen muodostaminen vahvistaa hengellistä kotia.

Lähetysjohtaja Timo Rämän mukaan jumalanpalvelusyhteisöjen muodostamiseen on pakottanut kirkon ajautuminen pois Raamatun sanan perustalta virkakysymyksessä ja viimeksi homokysymyksessä.

– Olemme jo vuosia pitäneet toiminnassamme painopisteenä vaihtoehtojumalanpalveluksia. Kieltämättä tämä poikkeaa kirkossamme totutusta perinteisestä herätysliikkeen roolista, joka on keskittynyt Sanan jakamiseen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Rämä varoitti sooloilusta

Yksi keskeisistä kysymyksistä on, mistä saada paimenia jumalanpalvelusyhteisöille. Timo Rämän mukaan Kansanlähetyksessä on nyt pohdittava, mitä paimenuus ja hengellinen johtaminen merkitsevät jumalanpalvelusyhteisöissä käytännössä.

Rämä painotti, että toimintaa ei saa rakentaa yhden julistajan varaan, eikä kukaan saa sooloilla ottamalla itse paimenen virkaa. Hän varoitti myös ”villistä” käytännöstä järjestää omia kotiehtoollisia ilman minkään virallisen tahon lupaa. Rämä muistutti myös, ettei kirkko ole järjestön vastapooli, vaikka hän sureekin kirkon liberalisoitumista.

– Olemme osa luterilaista kansankirkkoa. Se ei ole meidän vihollisemme. Vuoteen 2015 mennessä me emme liikkeenä harkitse suhdettamme kirkkoon. Me pysymme siinä, Rämä alleviivasi