Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Poliisi tappoi kristityn Egyptissä

 

Aseistautunut mies hyökkäsi junaan ja tappoi yhden sekä haavoitti seitsemää ihmistä Egyptissä tiistaina.

Ammuskelussa kuollut oli kristitty, mikä herätti epäilyksiä, että iskun motiivi olisi uskonnollinen. Uudenvuodenpäivänä 21 kristittyä kuoli Egyptissä pommi-iskussa kirkkoon.

Hyökkääjä nousi Kairoon matkalla olleeseen junaan Samalutissa Etelä-Egyptissä ja avasi tulen kohti matkustajia. Ammuskelun jälkeen mies hyppäsi ulos junasta ja yritti paeta, mutta hänet saatiin kiinni ja pidätettiin.

KRS Krito 10.-23.6.

Uutistoimisto AP:n mukaan mies on lomalla ollut poliisi.

Hyökkääjän motiivista ei ollut tietoa. Viranomaislähteiden mukaan hän vaikutti valinneen uhrinsa sattumalta. Haavoittuneiden joukossa oli myös muslimeja.

Uudenvuodenpäivänä koptikristittyjen kirkkoon Aleksandriassa tehdyssä pommi-iskussa kuoli 21 ihmistä. Kirkkoiskun jälkeen paavi Benedictus XVI vaati maailman johtajia suojelemaan Egyptin kristittyjä. Tämä ärsytti Egyptiä, jonka mielestä paavi puuttuu maan sisäisiin asioihin.

Tiistaina Egypti ilmoitti vetäneensä suurlähettiläänsä Vatikaanista.

 
Artikkelibanneri perussanoma