Kansanlähetyksen lähetit jatkavat työtään Kobessa

 

Elämä Koben seudulla jatkuu normaalina Fukushiman onnettomuudesta huolimatta, viestittävät Kansanlähetyksen Japanin lähetystyöntekijät.

– Tietenkin tämä on henkisesti raskasta kaikille ja osin yöunetkin tahtovat jäädä liian lyhyiksi. Olemme varautuneet siltä varalta, että tilanne vaikeutuisi tai tännekin tulisi maanjäristyksiä. Evakuointiin ei ole kuitenkaan vielä aihetta, työalan esimies Jukka Kallioinen selvittää.

Suomen Ulkoministeriön tämänpäiväisen matkustustiedotteen mukaan turvallisuustilanne Nagoyassa ja Osakassa on edelleen hyvä ja sinne vsiirtyminen ja oleskelu on turvallista.

Säteilyturvakeskuksen 16.3. kello 21.20 lausunnon mukaan Kansain alue, missä Kansanlähetyksen työntekijöiden toimipisteet sijaitsevat, on täysin turvallista seutua.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Etelä-Japanissa Koben alueella säteilyannosnopeus on ollut 0,05 mikrosievertiä tunnissa, eli säteilytaso on normaali. Vertailun vuoksi, Suomessa normaali taustasäteilyn annosnopeus on 0,04-0,3 mikrosievertiä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ilmavirtaus Fukushiman alueella suuntautuu lähipäivien aikana merelle.”

Nopeaan evakuointiin varaudutaan

Mikäli tilanne muuttuu Kansanlähetys on valmistautunut myös nopeaan evakuointiin.

Kansanlähetyksellä on valmius lähettää asiantuntijoita Japaniin lähettien henkistä huoltoa varten. Tähän mennessä lähetit eivät kuitenkaan ole
katsoneet psykologista kriisihuoltoa tarpeelliseksi.

Jukka Kallioinen arvioi, että vaikka katastrofilla on suuret vaikutukset, Japanin kansa nousee tästäkin ja elämä jatkuu.

– Kestää kuitenkin vuosia ennen kuin tuhoalue on saatu jälleenrakennettua. Auttamishalua on paljon. Vapaaehtoisia avustajia on jo lähtenyt paikanpäälle. Lisäjoukkoja lähtee heti, kun siihen on mahdollisuus. Tällä hetkellä infrastruktuuri on kärsinyt hyvin paljon ja on vaikeuksia saada apua perille, Kallioinen kuvailee.

– Meidän seurakuntamme pohtii, kuinka voisi käytännössä auttaa kotinsa menettäneitä ihmisiä. Mietimme sitä, voisimmeko tällä seudulla majoittaa ihmisiä väliaikaisesti. Meillä on ajatus pienen kirkkomme käytöstä väliaikaisena majoituspaikkana, Kallioinen kertoo.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie