Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kansanedustaja: Kansainvälinen komitea arvioimaan Lähi-idän tilannetta

 

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd.) esitti eilen Israel-solidaarisuustapahtumassa, että Suomen tulisi esittää kansainvälistä eettistä komiteaa selvittämään Lähi-idän uudelleen kiristynyttä tilannetta.

Jääskeläisen mukaan israelilaisten ja palestiinalaisten toimintatapojen erot ovat luultavasti suurempi selittävä tekijä kiistoille kuin yksittäiset poliittiset erimielisyydet. Hänen mukaansa on selvitettävä, ”miksi ja miten nämä lähekkäin asuvat yhteisöt ja valtiot eroavat toisistaan”. Jääskeläinen tähdentää, että vaikka nykyinen kriisi aikanaan loppuukin, tarvitaan tulevaisuudessa aitoa taustojen selvittämistä, ettei oikea analyysi seuraavassa kriisin vaiheessa huku retoriikan alle.

– Nämä yhteisöjen toimintatapojen ja arvojen erot ovat luultavasti suurempi selittävä tekijä kiistoille kuin yksittäiset poliittiset erimielisyydet, korosti Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja Jouko Jääskeläinen puheessaan eduskunnan edustalla pidetyssä Israel-solidaarisuustapahtumassa torstaina 24.7.2014.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Israel-solidaarisuustapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 500 henkeä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie