Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanedustaja Antero Laukkanen: ”On aika olla yhdessä isompi valo kuin koskaan ennen”

 

Kansanedustaja Antero Laukkanen. Kuva: Sari Savela

Kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) puhui Healing Rooms -konferenssissa Rukous Suomen puolesta -tilaisuudessa. Laukkanen haastoi kristittyjä nöyrtymään yhteyteen ja yhteiseen rukoukseen Suomen herätyksen puolesta.

– Toiveeni on, että ihmiset kääntyisivät Jumalan puoleen ja rukoilisivat, kansanedustaja Antero Laukkanen aloitti puheensa Healing Rooms Eurooppa -konferenssin yhteydessä pidetyssä Rukous Suomen puolesta -tilaisuudessa lauantaina 11.3.

– Luukkaan evankeliumissa (Luuk. 19:41) kerrotaan, kuinka Jeesus puhkesi itkuun Jerusalemin tähden nähdessään kaupungin. Jeesus itki, koska Jerusalem ei tuntenut etsikkoaikaansa. Mitähän Jeesus tuntisi katsoessaan tänään Helsinkiä?

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Eri kaupungit suhtautuivat Jeesukseen hyvin eri tavoin. Toisissa kaupungeissa odotettiin Jeesusta, toisissa oltiin kriittisiä häntä kohtaan. Joissakin kaupungeissa haluttiin nähdä ihmeitä. Myös tänään eri kaupungeissa suhtaudutaan Jeesukseen eri tavoin.

Ilman yhteyttä emme selviä

Kansanedustaja Laukkanen muistutti, että vaikka yhteiskunnassa on tehty päätöksiä, jotka vievät kansakuntaa pois Jumalasta, niin nyt jos koskaan kristitittyjen tulisi ottaa askel kohti Jumalaa.

– Kristittyjen tulisi nöyrtyä yhteiseen rukoukseen. On nöyrryttävä yhteyteen, vaikka ajattelisi olevansa parempi, puhtaampi, pyhempi tai opillisesti enemmän oikeassa kuin joku toinen kristitty. Ilman sitä emme selviä pimeästä yöstä, Laukkanen sanoi vakavana.

– Nyt on aika olla yhdessä isompi valo kuin koskaan ennen. Meidän on yhdessä rukoiltava, että Jumala olisi suomalaisille armollinen ja vuodattaisi vielä kerran henkensä kansamme ylle.

Antero Laukkasen puheen jälkeen alttarin eteen kokoontui iso joukko eri seurakuntien, järjestöjän ja median edustajia rukoilemaan Suomen puolesta. Tilaisuus päättyi juhlallisesti Sibeliuksen säveltämään Finlandia hymniin. TV7 myös televisioi tilaisuuden ja se on nähtävillä TV7-kanavan arkistossa.