Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kansainvälinen rukouspäivä kutsuu parannuksentekoon

 

Euroopan helluntaiyhteisö haastaa Euroopan kristittyjä rukoukseen maanosamme puolesta. Kuvituskuva: Shutterstock

Euroopan helluntaiyhteisö kutsuu marraskuussa kristittyjä Kansainväliseen rukouspäivään. Sen taustalla on huoli Euroopan hengellisestä tilasta.

Euroopan helluntaiyhteisö PEF (Pentecostal European Fellowship) ja Helsingin Saalem-seurakunta järjestävät Kansainvälisen rukouspäivän marraskuun puolivälissä. Tapahtuman tavoitteena on kääntyä Jumalan puoleen ja rukoilla anteeksiantoa ja siunausta Suomen kansalle sekä muille Euroopan maille.

Ympäri Eurooppaa järjestettävän tilaisuuden päänäyttämönä toimii Helsingin Saalem-seurakunta, josta tapahtuma välitetään reaaliajassa Avainmedia Lähetysjärjestön kuvaamana noin kymmeneen muuhun maahan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Eurooppa tarvitsee kipeästi Jumalan kosketusta: maanosamme on tällä hetkellä pimeimpiä kolkkia maailmassa. Nyt jos koskaan täytyy Jeesuksen seuraajien nousta yhdessä rukoilemaan Euroopan puolesta, Saalemin seurakunnanjohtaja Mika Yrjölä kuvaa rukouspäivän tarkoitusta.

Periaatteet on vietävä käytäntöön

Euroopan helluntaiyhteisön PEF:in aloitteesta syntynyttä rukouspäivää johtaa yhteisön mediakoordinaattori Salvatore Loria ja musiikista vastaa Pekka Hautakangas. Tapahtumassa on mukana myös PEF:in puheenjohtaja Arto Hämäläinen.

– Meillä voi olla hienoja hengellisiä periaatteita, mutta jos ne eivät näy missään, täytyy kysyä rehellisesti, kuinka tärkeitä ne todella ovat, Hämäläinen kommentoi.

– Löytyy varmasti maita, seurakuntia ja yksilöitä, jotka harjoittavat säännöllisesti rukousta, paastoa ja parannuksentekoa. Kuitenkin sillä, että asioita tehdään yhdessä, on oma arvonsa. Tarvitsemme yhteisiä rukous- ja paastojaksoja, jotka vahvistavat samalla uskovien yhteyttä.

Ainutlaatuinen tilaisuus

Ensimmäisen Kansainvälisen rukouspäivän päätarkoitus on paitsi rukoilla yhdessä myös tehdä parannusta Suomen kansan ja Euroopan puolesta.

– Tapahtuma alkaa henkilökohtaisella parannuksenteolla. Meidän oma suhteemme Jumalaan täytyy olla kunnossa, jotta voimme tuoda myös kansakuntamme asioita Jumalalle, Salvatore Loria tähdentää.

– Tämä on ainutlaatuinen rukoustapahtuma, joka tulee kriittiseen aikaan. Olemme Suomessa ja Euroopassa hukassa niin moraalisesti, eettisesti, taloudellisesti, hengellisesti kuin poliittisestikin, Mika Yrjölä muistuttaa.