Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Uusi Tie sai ruusuja ja risuja

 

Uusimman Uuden Tien kansikuvan on piirtänyt kuvataitelija Antti Huovinen.

Uusi Tie -lehden ensimmäisen numeron ilmestymisestä tulee ensi viikolla kuluneeksi viisikymmentä vuotta. Lehti pyysi eri kristillisten medioiden päätoimittajia kertomaan, missä lehti on onnistunut ja mikä siinä toisaalta hiertää.

Kiitosta saivat muun muassa pääkirjoitukset ja apologian esillä pitäminen. Risuja tuli eettisten kysymysten korostuneisuudesta ja kirkkokritiikistä.

Elämään-lehden päätoimittaja Timo Junkkaalan mielestä Uusi Tie on ”hyvä kattaus ajankohtaisuutta ja ajattomuutta”.

– Pääkirjoitukset ovat mielenkiintoisia ja hienoja linjauksia. Lehti kertoo ulkomaan uutisia, joita ei muualta saa. Apologia on ollut hyvin esillä. Tärkeintä on kirkas evankeliumin julistus ja raamatullisen uskon puolustaminen, Junkkaala listaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Myös Sana-lehden päätoimittaja Hannu Nyman kehuu lähetystyön esillä pitämistä Uudessa Tiessä. Lehti ei Nymanin mukaan ole unohtanut elämän rikkautta ja moninaisuutta, vaikka se kirjoittaakin selkeästi opillisista lähtökohdista. Puhtaita papereita Uusin Tie ei kuitenkaan Nymanilta saa.

– Minua hiertää ylipäätään tässä uuspietistisessä kentässä se, että eettiset ja moraaliset kysymykset uhkaavat nousta itse evankeliumin yläpuolelle. Ei ole hyväksi, jos jokin vahvasti evankeliumia julistava lehti tunnetaan paremmin sen muista kannanotoista. Ja kuitenkin me uskomme ja ymmärrämme, että tärkein asia on löytää elävä yhteys Jeesukseen.

Kotimaa-lehden päätoimittaja Mari Teinilä sanoo, ettei aina tunnista sitä ”epäraamatullista” kirkkoa, josta Uusi Tie toistuvasti piirtää kuvaa esimerkiksi pääkirjoituksissa.

– Joskus olisi hienoa lukea arvio vaikkapa siitä, missä kaikessa arkkipiispa Kari Mäkinen on onnistunut. Kunnioituksen kasvattamisessa toinen toistamme kohtaan meidän pitää kilpailla. Teemme matkaa samassa kirkkolaivassa.

Uusi Tie on Teinilän mukaan onnistunut olemaan uskollinen omalle genrelle ja säilyttämään viikoittaisen ilmestymisen mediamurroksen keskellä. Viimeisimmässä lehtiuudistuksessa Uusi Tie onnistui hänen mukaansa hienolla tavalla raikastamaan ilmettään.

Tämän viikon Uudesta Tiestä (43/2014) voi lukea myös, millaisia ajatuksia Uudesta Tiestä on Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launosella, Sanansaattajan päätoimittaja Hannu Kipolla ja TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojareksella.

Uuden Tien ensimmäisen numeron julkaisemisesta tulee 29.10. kuluneeksi viisikymmentä vuotta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie