Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kangasniemellä valmistellaan Sanan Suvipäiviä

 

Sanan Suvipäiviä valmistellaan Kangasniemellä hyvässä talkoohengessä, iloitsevat tapahtuman pääsihteeri kappalainen Pirkka Sieviläinen ja seurakuntalainen Päivi Kettunen.

Kangasniemen seurakunta isännöi ensi kesän Sanan Suvipäiviä viikkoa ennen juhannusta. Tämän Kansan Raamattuseuran vuotuisen kesäjuhlan teemana on Valo on!

Sanan Suvipäivät tarjoaa tutun kesäjuhlaperinteen mukaista ohjelmaa –  ajankohtaisia teemoja elämästä, hyvää musiikkia, toivon sanomaa ajallemme. Runsaan raamattuopetuksen punainen lanka on Johanneksen evankeliumi.

– Teema on hyvin ajankohtainen. Jokainen tarvitsee elämäänsä valoa ja toivoa,  Kangasniemen seurakunnan kirkkoherra Matti Tolvanen sanoo.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

– Myös  yhteisöt, kunnat ja seurakunnat tarvitsevat toivoa toimiessaan monenlaisten vaikeidenkin haasteiden keskellä. Oma maamme ja maailmamme tarvitsee valoa ja toivoa vaikkapa yhä etenevän ilmastonmuutoksen aiheuttamien uhkien keskellä.

– Ohjelmaa on rakennettu niin, että juhlille tulevat ihmiset voisivat vahvistua siinä luottamuksessa, että Valo on. Toivon myös, että juhlien anti kannustaisi ihmisiä viemään valoa ja toivoa sinne, missä he arkista elämäänsä elävät.

Kangasniemen kunnassa ja seurakunnassa on totuttu puhaltamaan yhteiseen hiileen. Suvipäivien valmisteluihin seurakunnan kanssa on löytynyt tekijöitä paikkakunnan eri seuroista ja yhdistyksistä.

– Tällaisen tapahtuman järjestäminen pienellä paikkakunnalla on aikamoinen haaste. Ratkaisevassa roolissa ovat vapaaehtoiset seurakuntalaisemme. Heitä onkin ilmoittautunut eri tehtäviin melkoinen joukko. Juhlien pääsihteerinä kappalaisemme Pirkka Sieviläinen on tehnyt hyvää työtä, Tolvanen kiittää.

Sanan Suvipäivien aattona järjestetään Kangasniemellä myös seurakuntaseminaari. Siinä pohditaan, miten rakentaa varustavaa yhteisöllisyyttä seurakunnassa niin, että ihmiset löytäisivät lahjojensa mukaisen tehtävän.

– On iso haaste miettiä ja myös toimia käytännössä niin, että seurakuntalaiset voisivat löytää lahjojensa mukaisen palvelutehtävän seurakunnassa. Taidamme olla vielä aika lapsenkengissä tässä asiassa, Tolvanen arvelee. Tässä suhteessa tosin Kangasniemen seurakunta taitaa olla edelläkävijä

Sanan Suvipäivillä konsertoivat Pekka Simojoki ja Exit, kanteletaitelija Ida Elina sekä Arja Koriseva, musiikkivastuussa ovat myös Minna ja Jussi Pyysalo.

Sanaforumeissa keskustelevat toivosta muiden muassa ministeri Jari Leppä, Päivi Nerg ja Johanna Sandberg. Huumorin keinoin elämän ilmiöitä valokeilaan tuo stand-up koomikko Mikko Vaismaa.

Raamattuopetuksesta vastaavat mm. piispa Seppo Häkkinen, Ulla Saunaluoma, Mikko Matikainen, Jukka Jämsén, Kaisa Tuikkanen ja Jaakko Pirttiaho.

Seurakuntaseminaarissa 15.6. alustajina ovat mm. kirkkoneuvos Seppo Huokuna, TM Johanna Sandberg Hengenuudistus kirkossamme ry:stä, koulutusjohtaja Mikko Matikainen sekä kappalainen Pirkka Sieviläinen. Seminaari on tarkoitettu seurakuntien työntekijöille ja kaikille asiasta kiinnostuneille.