Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Kanadalaista pappia puukotettiin kesken messun suorassa tv-lähetyksessä

 

Saint Josephs Oratory Kuva: Rain7kid/PixaBay

Pastori Claude Grou, 77, loukkaantui lievästi välikohtauksessa, joka tapahtui kesken messun perjantaina.

Claude Grou johti messua Kanadan suurimmassa kirkossa St. Joseph’s Oratoryssa Montrealissa, kun hyökkääjä käveli alttarille häntä kohti. Välikohtaus näkyi CTV:n suorassa televisiolähetyksessä. Videolla näkyy, kuinka Grou lähti nopeasti pakoon, mutta hyökkääjä onnistui iskemään häntä puukolla. Grou kaatui puukotuksen seurakusena, mutta nousi nopeasti ylös sen jälkeen, kun kirkon turvamiehet saivat hyökkääjän aisoihin. 

Grou vietiin puukotuksen jälkeen ambulanssilla sairaalaan. Catholic News Agency (CNA) uutisoi lauantaina Groun päässeen sairaalasta, ja hän on omien sanojensa mukaan hyvässä kunnossa. 

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

CNN:n mukaan poliisi ei pidä hyökkäystä terroritekona. Tekijän henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta poliisi kertoi hänen olevan viranomaisille ennestään tuttu.

– Olemme järkyttyneitä tästä väkivallasta, joka tapahtui kaupungissamme paikassa, joka on omistettu rauhalle. Me tiedämme, että eri uskontojen pyhät paikat ovat väkivallan kohteina. Meidän täytyy jatkaa rauhan ja rakkauden tietä uskoen, että hyvä voittaa pahan, Montrealin arkkipiispa Christian Lepine totesi lausunnossaan.