Kaikki rajoitukset päättyvät Helsingin hiippakunnassa lokakuun alussa

 

Lokakuun alusta Helsingin hiippakunnassa voidaan järjestää jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia ilman rajoituksia. Kuva: Sari Savela

Helsingin hiippakunnan alueella ihmisten pääsyä kirkkoon on rajoitettu erilaisin rajoitustoimin 1,5 vuoden ajan. Helsingin hiippakunta on antanut tänään 24.9.2021 seurakunnille ohjeen kaikkien rajoitustoimien päättämisestä syyskuun loppuun.

Kokoontumisrajoitusten purkamisella on monia vaikutuksia seurakuntien toimintaan. Kasteita, häitä ja hautajaisia voidaan lokakuun alusta alkaen viettää ilman, että vieraiden määrää tarvitsee rajoittaa. Kokoontumisrajoitusten purkaminen koskee kaikkea seurakunnan toimintaa.

– Seurakunnan tehtävänä on koota ihmisiä yhteen. Viimeisten puolentoista vuoden aikana tämän tehtävän toteuttaminen on ollut vaikeaa. Moni ihminen on joutunut viettämään elämänsä suurimpia juhlahetkiä ilman ystäviään, moni on iloinnut ilman läheisiään ja valitettavasti moni ei ole päässyt jättämään jäähyväisiä rakkaimmalleen. Olen pyytänyt kaikkia seurakuntia erikseen kutsumaan ihmisiä mukaan ja mahdollistamaan turvallisen osallistumisen monimuotoiseen ja uudelleen täysimittaisena avautuvaan seurakuntaelämään, sanoo piispa Teemu Laajasalo.

Par.Aviol. Neliöb.14.5.-9.6. MJa