Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Oikeus elämään -yhdistys: Adoptio on todellinen vaihtoehto

 

Oikeus elämään -yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Morgan-MacKay on läpikäynyt kaksi aborttia. – Jos omaa syyllisyyttä ei uskalla kohdata, päätyy useimmiten joko raivoisasti puolustamaan aborttia tai torjuu kaiken keskustelun aiheesta. Kuva: Virpi Kurvinen

Syyskuun alussa perustettu Oikeus elämään -yhdistys puolustaa syntymättömien lasten oikeutta elämään ja vaatii parempaa tukea naisille kriisiraskaustilanteissa.

2. syyskuuta perustettiin Oikeus elämään -yhdistys, jonka puheenjohtaja on Kirsi Morgan-MacKay. Hän kertoo, että yhdistys aikoo käydä yhteiskunnallista keskustelua, jotta abortteja torjuttaisiin tukemalla abortteja harkitsevia.

– Jos vastustat aborttia, olet naisia vastaan, ajatellaan herkästi. Me naiset ansaitsemme kuitenkin parempaa kuin abortit. Ketään aborttia harkitsevaa ei saisi jättää yksin. Rohkaisevat sanat ja konkreettinen tuki voisivat auttaa tilanteessa. Yhteiskunta voisi tulla vastaan esimerkiksi siten, että vauvaperhe saisi entistä vankempaa tukea yhteiskunnalta, vaikkapa kotiavun muodossa. Yhdistys aikoo pitää esillä myös adoptiota todellisena vaihtoehtona abortille.

KRS Krito 10.-23.6.

Morgan-MacKay korostaa, että kristilliset seurakunnat on kutsuttu nojautumaan Jumalan sanaan ja uimaan vastavirtaan aborttimyönteisessä ajassa. Viattomien hengen varjelemisen tulisi olla koko seurakunnan sydämellä.

– Abortissa kyse on vakavasta asiasta. Jumala varoitti omaisuuskansaansa viattoman veren vuodattamisesta. Emme voi odottaa vanhurskautta jumalattomilta, siksi uskovien on herättävä ja vastustettava abortteja, sillä ne vievät meitä väärään suuntaan.

Morgan-MacKay toteaa, että abortti on tragedia, sillä siinä menetetään pieni ihminen, joka on Jumalan kuva. Abortti rikkoo äitejä, isiä ja heidän läheisiään. Elämän vieminen toiselta on jotain, mikä haavoittaa syvästi.

– Jos omaa syyllisyyttä ei uskalla kohdata, päätyy useimmiten joko raivoisasti puolustamaan abortteja tai torjuu kaiken keskustelun aiheesta. On mahdollista vaientaa kolkuttava omatunto.

Vain evankeliumi voi vapauttaa syyllisyydestä ja häpeästä. Jumalan antama puhdas omatunto ja todellinen vapaus motivoivat myös toimimaan.

 
artikkelibanneri Uusi Tie