Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Juutalaisten muutto Israeliin kasvaa kiihtyvästi

 

Kuvituskuva: Sari Savela

Israelin valtio on vastaanottanut noin 3,3 miljoonaa maahanmuuttajaa sitten perustamisensa vuonna 1948. Vuonna 2018 maahanmuuttajien määrä kasvoi 6,6 prosenttia edellisvuodesta, uutisoi Israel Today -lehti.

Kun Israelin valtio perustettiin vuonna 1948, siellä asui vakituisesti 806 000 asukasta. Perustamisensa jälkeen Israeliin on muuttanut noin 3,3 miljoonaa ihmistä. Heistä valtaosa muinaiseen kotimaahansa paluumuuttaneita juutalaisia. Vuoden 1990 jälkeen 43,4 prosenttia maahanmuuttajista on tullut entisen Neuvostoliiton alueelta.

Maahanmuutto Israeliin on kasvussa. Vuonna 2018 Alijan eli maahanmuuton Israeliin teki 28 100 ihmistä, mikä on 6,6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Tänä vuonna tammi-lokakuun aikana maahanmuuttajia on ollut 20 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 vastaavana ajankohtana, kertoo Israel Today -lehti.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Viime vuonna suurin osa maahanmuuttajista tuli Venäjältä, toiseksi eniten tuli Ukrainasta, siten Yhdysvalloista ja Ranskasta. Juutalaisten kasvussa oleva paluumuutto Israeliin heijastelee antisemitismin lisääntymistä. Esimerkiksi Ranskassa juutalaisvastaisuus on  kasvanut viime vuosien aikana. EU:n perusoikeusviraston vuonna 2018 teettämän laajan kyselytutkimuksen mukaan jopa 95 prosenttia Ranskan juutalaisväestöstä pitää antisemitismiä melko tai erittäin vakavana ongelmana. Seurakuntalainen uutisoi tutkimuksen tuloksia joulukuussa 2018.