Jussi Miettinen kirjoitti kirjan kolmesta tuntemisesta – ”Huikea dogmatiikan ja etiikan oppikirja”, toteaa Eero Junkkaala

 

Kuva: Ilkka Kontturi

Opiskelija- ja Koululaislähetyksen pääsihteeri Jussi Miettinen on kirjoittanut kirjan tasapainoisesta kristityn elämästä, johon kuuluu Jumalan, itsen ja kutsumuksen tunteminen.

Junkkaala luki Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) pääsihteerin Jussi Miettisen kirjoittaman tuoreen kirjan 3T Tunne Jumala, tunne itsesi ja tunne kutsusi ja vaikuttui.

– Tämä on huikea dogmatiikan ja etiikan oppikirja. Yhtä aikaa syvällinen ja kansanomainen, Junkkaala sanoi kirjan julkistamisjuhlassa kurssikeskus Enä-Sepässä Vihdissä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen.

– Näistä kolmesta tuntemisesta tulee kirjan nimi 3T. Ne kietoutuvat toisiinsa kuin viiniköynnöksen oksat, Miettinen valaisee.

Ohjauksen yliopistonopettaja Juha Parkkinen kehuu kirjan tapaa nähdä Jumalan tunteminen tienä syvempään itsensä tuntemiseen. Näistä yhdessä nousee oman kutsumuksen tunnistaminen ja Jeesuksen seuraaminen omalla ainutlaatuisella tavalla.

3T on suunniteltu niin, että sitä voi lukea yksin ja ryhmässä. Mukana on harjoituksia ja kysymyksiä jokaisesta aihepiiristä.

– Olen halunnut tuoda teokseen aarteita monista kristillisistä perinteistä. Ne rikastuttavat sitä klassista luterilaista teologiaa, jonka varassa kirja lepää, Miettinen toteaa.

Kirjan on julkaissut OPKO ja sen tuotto käytetään kokonaisuudessaan työhön koululaisten ja opiskelijoiden parissa.