Junkkaala MOT-ohjelmasta: ”Epäusko Paholaisen aiheuttamaa – eivät sairaudet”

 

Timo Junkkaala. Kuva: Erkki Jokinen

Ylen eilisessä MOT-ohjelmassa käsiteltiin Kallion kirkossa 27.1. pidettyä rukous- ja parantamiskokousta, jossa maallikkojulistaja Pirkko Jalovaara esitti, että syöpä tai masennus voidaan selittää demoneilla ja lääkkeet voivat olla paholaisen reitti ihmiseen.

Esimerkiksi Espoon piispa Tapio Luoma sekä kirkon kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ovat jo kuvanneet Jalovaaran opetuksia kirkkoon sopimattomiksi. Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaalan mukaan Jalovaaran näkemykset ovat ”vaarallisia”.

Junkkaalan mukaan Jalovaaran toimintaa esitellyt MOT-ohjelma oli ”monin tavoin hämmentävä”.

– Jalovaraan opetus ei vastaa  luterilaisen kirkon käsitystä. On väärin ja vaarallista demonisoida sairaudet ja lääkkeiden käyttö. 

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Kristillinen kirkko on aina rukoillut sairaiden puolesta ja uskonut, että Jumala voi parantaa. Mutta vielä suurempi ihme on, että ihminen saa uskossa Jumalaan voimaa kantaa vaikeimmatkin sairaudet, Junkkaala erittelee.

– Samalla kun puhumme näistä asioista, on syytä muistuttaa, että Raamatun mukaan Paholainen on todella olemassa. Sairaudet ovat pikkujuttu sen rinnalla, mihin tuo sielujemme vihollinen pyrkii. Hän aloitti kerran kysymyksellä, onko Jumala todella sanonut ja toimii yhä samalla tavalla. Jumalan sanan epäily ja kieltäminen on hänen tärkein puuhansa edelleen. Paholaisen tärkein tavoite on saada aikaan epäuskoa ja luopumista Jumalasta.

– Kuka taistelisi tällaista demonista toimintaa vastaan?

MOT-ohjelmassa käsiteltiin Jalovaaran toiminnan lisäksi yllättäen muun muassa herätysliikkeiden asemaa kirkossa sekä lähetysmäärärahakiistoja ja homoseksuaalisuutta.

– Ohjelma oli kummallinen sekasotku eri asioita. Toimittaja sotki ohjelmassa kirkon herätysliikkeet sellaiseen, mihin ne eivät lainkaan liity. Hanna Salomäki ja Marko Hannula yrittivät parhaansa selventääkseen asioita ja samaan pyrki Tapio Luoma myöhemmin illalla A-studiossa.

– Mutta millä selvennät asioita, kun Johanna Korhoselta pitää nykyisin saada kommentti kaikkiin kirkkoa koskeviin asioihin, ja hän jatkaa herätysliikkeiden ja lähetysjärjestöjen vastaista kampanjaansa, Junkkaala kysyy.

Monet seurakunnat ovat peruneet tai perumassa Jalovaaran tilaisuuksia MOT-ohjelman herättämän keskustelun myötä.

Radio Dein Viikon debatti käsittelee karismaatisuutta. Keskustelemassa Timo Junkkaala ja MOT-ohjelmassa haastateltu Hengen uudistus kirkossamme liikkeen toiminnanjohtaja Marko Huhtala. Suora lähetys keskiviikkona 27.3. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja sunnuntaina 3.3. klo 20-21.

Katso tästä eilinen MOT

Lue myös Kalle Väätäisen blogi aiheesta

 
Artikkelibanneri perussanoma