Jumalanpalveluksiin pääsee kirkkoon 7. kesäkuuta – myös laulaminen sallittua

 

Kesäkuun alusta lähtien jumalanpalveluksiin voi osallistua kirkossa. Sisäkuva Rantasalmen kirkosta. Kuva: Sari Savela

Kesäkuun alusta lähtien seurakuntalaiset voivat jälleen saapua kirkkoon jumalanpalveluksiin. Piispojen suosituksen mukaan myös virsiä voidaan laulaa jumalanpalveluksissa.

Jumalanpalveluksia on Suomessa koko kevään ajan seurattu koronaviruspandemian vuoksi verkon, television ja radion välityksellä kotioloissa. Kokoontumisrajoitukset muuttuivat 1.6.2020, joten  jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua kirkossa 7.6.2020 alkaen. Jumalanpalveluksia voi silti edelleen seurata myös etänä radiossa, televisiossa ja verkossa.

Laulamisen vaikutukset koronaviruksen leviämiseen ovat puhuttaneet julkisuudessa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat antaneet ohjeita laulamisesta jumalanpalveluksissa ja seurakunnan tilaisuuksissa. Ohjeistuksen mukaan laulaminen on mahdollista tietyin rajoituksin. Kaikissa kirkollisissa tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisohjeita ja turvavälejä.

IK-opisto vuosisop.,vko3-4, neliöb,MJa

Covid-19-sairauden riskiryhmiin kuuluvia ohjeistetaan seuraamaan jumalanpalveluksia radion tai verkon kautta. Kirkkoon ei myöskään pidä mennä sairaana. 

Jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin tilaisuuksiin saa osallistua yli 50 henkeä, kunhan varmistetaan turvavälitEnimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Myös ehtoollisen vietto on mahdollista kesäkuun alusta lähtien.

Laulaminen kirkon tilaisuuksissa

Musiikilla on tärkeä merkitys seurakuntien jumalanpalveluselämässä ja kirkollisissa toimituksissa. Koronapandemian aikana pyritään, että laulaminen omahdollisimman turvallista.

Virsien laulamisesta ei tarvitse luopua kokonaan, mutta piispat suosittelevat, että laulettavien virsien kestoa ja lukumäärää on hyvä harkita. Kuorolaulua sisätiloissa tulee välttää toistaiseksi.

Kirkon viestintä