Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Julkkisterapeutin asuntomessutalosta löytyy hiljentymishuone – ja sieltä Raamattu

 

Tältä näyttää Tommy Hellstenin kodin hiljentymishuoneessa. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Teologi, terapeutti, kirjailija Tommy Hellstenin uudessa kodissa on Raamatulla varustettu hiljentymishuone. Loviisan Asuntomessujen vieraat voivat bongata sisustuksesta myös vinkkejä rukoukseen.

Asuntomessut avautuvat tänään 7.7.2023 suurelle yleisölle Loviisassa.

Tutustumiskohteiden joukossa on Tommy Hellstenille toiveiden mukaan rakennettu koti, josta on huikeat näkymät Loviisanlahdelle.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Huoneistoalaltaan 161 neliönmetrin laajuinen, yksitasoinen talo on pääosin sisustettu hänen mukanaan jo pitkään kulkeneilla kalusteilla, joista osa on kunnostettu tai verhoiltu uuteen kotiin.

Hellsten on talosta erittäin kiitollinen:
– Esteetikkona nautin, kun ympärilläni on kauneutta. Talo on ihmeellistä levollisuutta henkivä. On mukavaa nähdä miten detaljit asettuvat kokonaisuuteen luoden harmoniaa ja seesteisyyttä, hän summaa Itäväylä-lehden haastattelussa.

Hellstenin kodissa on tila, jota ei muissa asuntomessujen kodeissa ole: hiljentymishuone. Vastaavaa tuskin on nähty edes asuntomessujen historiassa.

Seinältä löytyy ikonityyppinen, näyttävä teos ja pikkupöydältä Raamattu – sopivasti nojatuolin ulottuvilta. Lisäksi huoneessa on vanhanajan poljettava kosketinsoitin.

Talo on nimeltään WisdomHouse ja siellä ovat myös Hellstenin terapeutin ammattiin liittyvät työ- ja vastaanottotilat.

Kodin seinälle on ripustettu taulu, jonka keskellä lukee isoin, vanhanaikaisin kirjaimin: Varo rukoilemasta sitä mitä haluat, saatat nimittäin saada sen, mitä tarvitset.

Verkkosivuillaan 71-vuotias Hellsten kertoo teologian opintojen olleen se kivijalka, jolle hän on ajattelunsa ja uransa pitkälti rakentanut, vaikka pappia hänestä ei tullutkaan.

”Suureksi haasteeksi ja jopa elämäntyöni punaiseksi langaksi on muodostunut, miten onnistuisin sanoittamaan hengellisiä paradokseja lankeamatta vanhoihin, sementoituneisiin uskonnollisiin käsitteisiin ja sanoihin. Teologisuuteni, jos sellaisesta voin puhua, on kai ensisijaisesti näkynyt juuri tässä pyrkimyksessäni.”

Tommy Hellstenin kirjalliseen tuotantoon kuuluvat mm. Virtahepo olohuoneessa (1991), Saat sen mistä luovut (2000) ja Tähän olen tullut (2016). Kuva: Uzi Varon