Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jukka Sariola kirjoitti kyynelillä kostutetun kirjan

 

Jukka Sariolan kirjan julkistamista juhlisti Jukka Leppilampi lauluillaan.

Tänään julkistettiin Helsingissä Jukka Sariolan kirja Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan. Avoin ja rehellinen kirja kysyy, mihin me turvaamme.

Kirja kertoo viime heinäkuussa Afganistanissa surmansa saaneen Seija Järvenpään ja Jukka Sariolan syvästä ystävyydestä.

Sariola kertoi välttäneensä kirjoittamasta sankaritarinaa, vaikka Seija Järvenpäästä olisi senkin voinut tehdä. Olihan hän pyyteettömässä avustustyössä ja kutsumustaan seuraten menetti oman henkensä. Sariola antaa perin inhimillisen kuvan myös itsestään tavallisena miehenä, jolla on unelma kauniista ja tyylikkäästä Seijasta ”sinä oikeana”. Avioparia heistä ei kuitenkaan tullut, mutta erityiset ystävät, joiden välillä oli syvä yhteys fyysisestä välimatkasta huolimatta.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.
  • Jos olisin esittänyt hänet yli-ihmisenä, lukija ei voisi samaistua. Mutta toki on hyvä, että keskuudessamme on ihmisiä, joiden kautta voimme peilata omaa asennettamme elämään, Sariola sanoi.

Lihasten rakenteeseen vaikuttavaa synnynnäistä tautia sairastava Sariola on hengityskoneessa, mutta se ei estä häntä viettämästä rikasta ja aktiivista sosiaalista elämää. Hän toimii niin vammaisjärjestökentässä kuin kirkollisella puolella. Kirjassaan hän muistelee muun muassa matkojaan ulkomaille silloisen avustajansa Seijan kanssa.

”Mihin turvaat elämässä?”

Sariola totesi, että hän haluaa haastaa lukijat miettimään, mihin he turvaavat elämässä ja kuolemassa.

  • Halusin kertoa myös siitä, mitä yhteys merkitsee, kun olemme rehellisesti ja aidosti toistemme kanssa. Kolmanneksi halusin kirjoittaa, mitä merkitsee laittaa itsensä ja lahjansa likoon.

Uuden Tien kustannuspäällikkö Päivi Häkkisen juontamassa juhlassa oli muistotilaisuuden piirteitä, kun omaiset, työtoverit ja ystävät muistelivat kirjan päähenkilöä ja tämän elämäntyötä. Tilaisuuteen osallistui myös Päivi Räsänen, joka viime kesänä sisäministerin ominaisuudessa oli vastaanottamassa Seija Järvenpään ja hänen työtoverinsa Kaija Martinin arkut Vantaan lentoasemalla. ”Kysytkö palvelushintaa?” lauloi Jukka Leppilampi koskettavasti. Seija Järvenpään siskon mies Jorma Uimonen lauloi kohtalokkaan päivän iltana tekemänsä laulun ”Sinun täytyi lähteä”.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut piispa Tapio Luoma, joka entisenä Seinäjoen kirkkoherrana oli siunaamassa Seijaa Järvenpäätä lähetystyöhön vuonna 2002. ”Seija Järvenpään elämäntarina on yksi osoitus siitä, miten paljon rakkaus ja välittäminen voivat saada aikaan. Ne ajavat monet luopumaan tutuista ja turvallisista oloista. Ne ohjaavat ottamaan riskejä, joita monet muut välttäisivät. Ne pakottavat yhä uudelleen kysymään, mikä elämässä on lopulta tärkeää ja miten oman elämänsä haluaa käyttää.”

Kirjan on kustantanut Kustannus Oy Uusi Tie.