Ihmisiä ja ilmiöitä: Jooga alkoi muistuttaa Sofia Ziessler-Korpin elämässä uskontoa Kotimaa: Vapaakirkon kesätapahtumassa juhlitaan sekä seurakuntia että 100-vuotiasta kirkkokuntaa

Jukka Leppilampi: Jumalan siunaus ei mahdu yksilöön, se kasvaa yhteisössä

 

Kerran toimittaja kysyi Jukka Leppilammelta, kuinka hän rentoutuu.
– Vastasin, että tunnustamalla syntini. Sen jälkeen veri virtaa, yhteys on mahdollinen ja silmät kohtaavat. Kuva: Jani Laukkanen.

Yhteyden lankoja punova taiteilija jakaa kokemuksia identiteetistä ja yhteydestä Areopagos-tapahtumassa.

Kaikki lähtee suhteesta ja kasvaa yhteydessä.

– Tämän aamun liturgiassa psalmin teksti muistutti: te saatte nähdä. Jumalan siunaus ei mahdu yksilöön, vaan se kasvaa yhteisössä, muusikko ja taitelija Jukka Leppilampi kertoo.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Perjantaiaamun rukous osana liturgiaa synnytti hänessä pakottavan tarpeen lähettää viesti ystävälle saattokotiin. Pian toinen ystävä vastasi sairaalasta, ettei sängyllä lepäävä ystävä reagoi enää. Silittelen häntä ja kerron, ettei ole mitään hätää.

– Kun ystävä ääneen luki tekstiviestini: Siunaan sinut, reagoimaan kykenemättömän ystävämme silmiin nousi kyyneleet. Yhdessä voimme käsittää ja ottaa vastaan Jumalan siunauksen, Leppilampi toteaa levollisesti vähän tapahtuneen jälkeen.

Yhteys hengittää luontevasti artistin elämässä. Jukka Leppilampi toimii artistien rukousverkostossa ja punoo yhteyden lankoja siellä missä kulkee.

– Konserteissa annan parhaani ja haluan, että niissä koetaan vahvaa läsnäoloa ja kohtaamista. Taiteellisesti haluan toimia vieläkin paremmin, niin, että sovitukset, soitto, laulu ja kaikki yhdessä ovat erinomaista. Silloin konsertti itsessään on demonstraatio.

Ensi viikolla Jukka Leppilampi konsertoi yhdessä vaimonsa Toven sekä Kaarle Mannilan ja Antti Suonion kanssa Mikaelinkirkossa. Kaikille avoin ilmaiskonsertti on osa Lähetysyhdistys Kylväjän ja Mikaelinseurakunnan järjestämää Areopagos-tapahtumaa, jossa pohditaan identiteettiä.

Jos elämän vireeksi muotoutuu uhkien näkeminen ja moottoriksi taistelu, kuin huomaamatta muureja nousee yhteyden esteeksi.

– Emme suostu vihollisuuteen, meidän ei tarvitse, sillä Jeesus on voittanut vihollisuuden. Saan pukea päälleni asenteen, jossa siunaan, jopa vihollisiani.

Armosta eläminen tekee viisaammaksi, Leppilampi näkee. Vaatiihan ihmissuhteet ja yhteisöllisyys taidollisuutta, eikä ilman sovintoa voi olla rohkea.

Yhteydessä tunnistamme ja tunnustamme myös erilaiset roolit ja tehtävät. Esimerkiksi käyvät Raamatun lehdiltä tutut sisarukset Martta ja Maria.

– Martta kutsui Jeesuksen, hän oli siis emäntä ja hänen kutsunsa teki kohtaamisen mahdolliseksi. Se oli tärkeä tehtävä. Kun Maria pysähtyi kohtaamiseen Jeesuksen kanssa, Martta marisi väärästä syystä; hänen osansa oli tuona päivänä palvella. Toisena päivänä tehtävät ovat toisin.

Webinaarina toteutettavassa Areopagos-tapahtumassa etsitään yhdessä langanpäitä Kristuksen kaltaisuuteen kasvamisessa. Jukka lähestyy kysymystä ytimestä käsin kysyen, rakastammeko Jeesusta vai onko niin kiire, ettei tällaisiin ehdi?

– Annanko rakkaussuhteeni häneen kommunikoida koko elämässäni? Jos pidän tästä huolen, vapaudun kaikkeen siihen, mitä Jumala on meille varannut. Tämä vapautuminen pitää sisällään myös hedelmän: en voi kääntää katsettani lähimmäisistäni.

Jumalan valtakunnan tulemiseen ei ole muuta mahdollisuutta, kuin nyt-hetki ja nämä puitteet, hän painottaa.

Lue lisää 6.–7.11.  webnaarina järjestettävästä Areopagoksesta.
Jukka Leppilampi on mukana tapahtumassa perjantaina keskustelijana yhdessä KRS:n kouluttaja Kristiina Nordmanin ja Turun hiippakunnan hiippakuntasihteeri Anssi Nurmen ja lähetysjohtaja Taneli Skytän kanssa. Jukka Leppilampi konsertoi yhdessä Tove Leppilammen, Kaarle Mannilan sekä Antti Suonion kanssa perjantai-iltana klo 18 Mikaelinkirkossa  Vain lähetyselämää -illassa.

 
Kylvaja artikkelibanneri