Joululehdet ”soivat” ja houkuttelevat nuoria lukijoita

 

Perussanoman Joululehti on uudistunut tänä vuonna kooltaan.

Kristillisten joululehtien sesonkikausi on nyt käynnissä ja tarjonta on laajaa.

Lähes kaikki kristilliset kustantajat julkaisevat joko jouluaiheisia erikoisnumeroita tutuista viikko- ja aikakauslehdistä, tai kokonaan erillisiä joululehtiä.

Lehtiä yritetään nyt markkinoida myös nuoremmille uusilla formaateilla ja musiikilla.

Joululehtiä julkaistaan pääasiassa suurelle aikuisyleisölle, joka haluaa lukea joulun sanomasta, mutta esimerkiksi Aikamedia, Päivä ja SLEY-media julkaisevat myös lapsille suunnattuja lehtiä.

Monilla lehdillä perinteet ovat pitkät.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

 

Talvikukkia on ilmestynyt jo yli 100 vuoden ajan, tarkemmin sanottuna tänä jouluna ilmestyi 111. Vuosikerta, sanoo Hannu Kippo Sley-mediasta.

 

Toiset ovat tietoisesti lähteneet uudistamaan sisältöään:

 

-Perinteisesti joululehti on ollut suunnattu iäkkäämmille lukijoille ja esimerkiksi tekstityyppi on normaalia isompi. Tänä vuonna halusimme joululehden avulla tavoittaa myös nuorempaa lukijakuntaa, siksi Joulusanoma-lehden kokoa ja ulkoasua muutettiin radikaalisti, kertoo Jaana Sevanto Perussanoma Oysta. 

 

Osa lehdistä kilpailee markkinoilla myös muilla keinoin – monet julkaisut “soivat” eli lehden välistä löytyy joulumusiikkia sisältävä cd-levy tai lapsille suunnattu joulukuunnelma. Aikamedialta löytyy jopa valmiiksi paketoitu lahjaversio soivasta Kultalyhde-lehdestä.

 

Yhteinen sanoma pitää

 

Eroista huolimatta keskeinen joulun sanoma on kaikilla joululehdillä yhteinen: juhlia Jeesuksen syntymäjuhlaa ja muistuttaa, että hän elää ja toimii yhä. 

 

-Lehtemme keskeisin sanoma on siinä, että Jeesus, Joulun Herra, elää ja vaikuttaa. Hän rakastaa ihmisiä ja hänen armonsa ulottuu sinnekin, missä

kaikki toivo on mennyt, sanoo Heli Hyvönen Kansanlähetyksestä.

 

Samaa mieltä on myös Leena Hietamies Kotimaa-yhtiöstä:

-Vapahtaja syntyi jokaiselle ihmisille. Joulun evankeliumi, ilosanoma on totta myös tänään.

 

-Jeesus syntyi ihmisten vapauttajaksi. Hänessä meillä kaikilla on rakkaus, lämpö, turvallisuus ja armo, Herättäjäyhdistyksen Kirsti Reinilä täydentää.

 
Artikkelibanneri perussanoma