Joululahja lämmittää leskiä Intian Gujaratissa

 
Intialaiset lesket saivat joululahjapussit.

Joululahja ilahduttaa ja lämmittää leskiä Intian Gujaratissa. Lahjapussit jaetaan tilaisuuksissa, joissa kerrotaan myös joulun merkityksestä. Kuva: TWR-Intia.

Uusi sari, puhdas pyyhe ja lakana sekä huopa lämmittävät joulun aikaan monia köyhyydessä eläviä leskiä Intian Gujaratissa.

Lahjojen jakaminen on kuulunut Gujaratin Toivoa naisille -työn joulunajan toimintaan jo vuosien ajan. Lesket asuvat maaseudulla kylissä, joissa ihmiset elävät köyhyysrajan alapuolella.

– Jopa päivittäisten tarpeiden täyttyminen on välillä vaikeaa. Jotkut leskistä pystyvät huolehtimaan lapsistaan, mutta monet ovat täysin avuttomia menetettyään aviomiehensä, kertoo gujaratinkielisten Toivoa naisille -radio-ohjelmien tuottaja Evangelina Macwan.

Viime jouluna paketteja jaettiin yhteensä 230. Lahjat annettiin viidessä eri tilaisuudessa, joihin osallistui leskiä 55 kylästä.

– Joulun aikaan voimme samalla kertoa ilosanoman Jeesuksesta, joulun lapsesta, joka toi jokaiselle mahdollisuuden uuteen elämään. Lahjat saavat hymyn naisten kasvoille ja tuovat toivon paremmasta, Evangelina Macwan sanoo.

”Opin uutta kuuntelemalla ohjelmaa”

Toivoa naisillle -työ on kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n työtä. Suomessa työn taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat.

Työssä on kaksi puolta: naisille suunnatut radio-ohjelmat ja rukouskalenteri, jossa on yksi rukous kuukauden jokaiselle päivälle maailman naisten puolesta. Suomalaiset tukevat radio-ohjelmien tuottamista ja lähettämistä Intiassa neljällä kielellä, joista yksi on gujarati.

Gujaratinkielistä Toivoa naisille -ohjelmaa lähetetään sunnuntaiaamuisin viideltä. Vuoden mittaan ohjelmista tulee toimitukseen noin 2000 yhteydenottoa, eniten puhelimitse ja kirjeinä.

Kaksi kolmannesta palautteen antajista on kristittyjä. Heistä joka kolmas ilmoittaa olevansa äskettäin uskon löytäneitä tai vielä epävarmoja. Kolmannes yhteydenottajista harjoittaa muita uskontoja, kuten hindulaisuutta.

– Palvoin epäjumalia. Tein vääriä asioita ja pelkäsin. Ajattelin ratkaisuksi itsemurhaa, kun sitten kuulin naisille suunnatusta gujaratinkielisestä radio-ohjelmasta, kertoo Manaben M. Muniya.

Yhtenä päivänä hän alkoi kuunnella Toivoa naisille -ohjelmaa.

– Se kosketti sydäntäni ja rohkaisi minua. Rukoilin Jumalaa ja pyysin hänen siunaustaan. Jumala kuuli rukoukseni ja on siunannut minua pojalla. Olen saanut uuden asenteen ja näkökulman elämään. Opin koko ajan uutta kuuntelemalla ohjelmaa.

Liisa Heinänen

Lue lisää Toivoa naisille -työstä