Jouluevankeliumi elokuvateattereihin – ”Jesus Revolutionin jälkeen tätä oli huomattavasti helpompi saada levitykseen”

 

Mikäli Disney tekisi kristillisiä elokuvia, ne näyttäisivät tältä, kirjoittaa The Guardian. (Kuva: Elokuvan promomateriaali)

Journey to Betlehem on Sonyn tuotantoa.

Elokuvateattereissa on syyskuun lopusta alkaen voitu katsoa kristillistä sisältöä. Joulukuussa sarja täydentyy, kun Jesus Revolutionin ja Sound of Freedomin rinnalle tulee suurtuotantona toteutettu Sonyn Journey to Bethlehem. 

Samoin kuin Jesus Revolution -elokuvan kanssa, ovet isoihin saleihin aukenivat myöhään, ja elokuvateatterit vastaanottivat tiedotusmateriaalin jouluelokuvasta vasta 5.12. Kristilliset elokuvat ovat selvinneet tulikokeistaan suhteellisen hyvin, ja kristillinen suurtuotanto on uskallettu ottaa ohjelmistoon huolimatta ennakkomarkkinointiajan rajallisuudesta. 

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Jesus Revolutionin jälkeen tätä oli huomattavasti helpompi saada levitykseen, mutta kesti kuitenkin muutaman viikon, ennen kuin Sony antoi vihreän valon levitykselle Suomeen ja teatterit olivat valmiita ottamaan elokuvan ohjelmistoon, kertoo Anna-Karin Tötterman Marble Oy:stä. 

Jouluevankeliumin sisältö on kriitikkojen mukaan onnistuttu tuomaan valkokankaalle laadukkaasti, ammattimaisesti ja humoristisesti. 

Selkeästi kristillinen elokuva on päässyt maailmanlaajuiseen levitykseen. 

– Suomessa on tarvetta saada lisää kristillisiä elokuvia elokuvateattereihin. Tätä voi hyödyntää vaikkapa perheiden tai seurakuntien joulunajan aktiviteettina, toteaa Tötterman.