Joka toinen amerikkalainen lupaa uutenavuotena panostaa Jumala-suhteeseen

 

Ilmoitus rukoushetken tarpeesta vei helsinkiläismieheltä työpaikan sivu suun – oikeus piti tapausta työsyrjintänä.

LifeWay -tutkimuskeskuksen kyselytutkimus paljasti, että 52 prosenttia amerikkalaisista aikoo uutenavuotena uudistaa suhteensa Jumalaan.

– Tammikuisin kuulemme aina terveyteen liittyvistä uudenvuodenlupauksista. Harvemmin kuulemme Jumala-suhteeseen liittyvistä lupauksista, LifeWay -tutkimuskeskuksen varapuheenjohtaja Scott MacConnell sanoo LifeWayn tiedotteessa.

– Mutta tämä tutkimus osoittaa, että uskolla on merkittävä osuus uudenvuodenlupauksissa. Monet haluavat, että Jumalalla olisi suurempi osuus heidän elämässään, hän jatkaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Yleisin uudenvuodenlupauksen aihe yhdysvaltalaisilla on terveys. 57 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista valitsi terveyden. Toiseksi merkittävin aihe on Jumala-suhde (52%). Monet aikovat myös panostaa ajankäyttöön (43%), perhesuhteisiin (42%) ja rahankäyttöön (37%).

Joka viides amerikkalainen (21%) sanoo, ettei tee uudenvuodenlupauksia. Miehistä joka neljäs jättää lupaukset väliin, naisista 17 prosenttia.

Kyselytutkimus tehtiin puhelimitse syyskuussa 2015. Kyselyyn vastasi 1 000 amerikkalaista. Tutkimukseen voi perehtyä tarkemmin tästä linkistä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet