Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

John Stott on poissa

 

John Stott 27. huhtikuuta 1921 – 27. heinäkuuta 2011.

Brittiläinen teologi ja rakastettu kirjailija John Stott on kuollut. Stott kuoli eilen 90-vuotiaana vanhuuden heikentämänä Lingfieldissä Englannin Surreyssa. Stott teki elämäntyönsä Lausannen liikkeessä ja kristinuskon puolustajana.

”John Stott vaikutti kirkkoon monella tapaa maailmanlaajuisesti. Hänen vahvuutensa oli selkeä ilmaisu ja evankeliumin perusteellinen puolustaminen. Stottin julistuksessa risti oli aina keskiössä. Jeesuksen ylösnousemus oli hänen suuri henkilökohtainen toivonsa, jonka hän halusi jakaa koko ihmiskunnalle”, muistelee Lausannen liikkeen johtoon kuuluva Doug Birdsall työtoveriaan.

”Stott tapasi elämänsä aikana tuhansia kirkon johtajia sekä nuoria ihmisiä ympäri maailmaa rohkaisten heitä oman paikan löytämisessä. Stottilla oli tuhansia ystäviä monissa maissa vaikka hän olikin enemmän omissa oloissaan viihtyvä ihminen. Hänellä oli ihmeellinen kyky muistaa lukuisten ihmisten nimet ja elämäntilanteet, koska hän rukoili lakkaamatta heidän puolestaan. Hänen rukouslistansa oli valtava”, muistelee Chris Wright Christian Postin haastattelussa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Stott muistetaan myös intensiivisestä lintuharrastuksestaan. Matkustaessaan eri maailman kolkissa Stottilla oli tapana aina varata aikaa myös lintujen tarkkailuun. Stott eli elämänsä perheettömänä, mikä mahdollisti hänen täyden omistautumisensa kirjoittamiselle. Uransa aikana hän julkaisi lukuisia kirjoja, joita on käännetty myös suomen kielelle.

 
artikkelibanneri Uusi Tie