Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Jo yli 200 kuollut Kenian kultissa – ”Kultteihin liittyvät ne, joilla ei ole paljon menetettävää”

 
Savanni ja puu.

Pastori Paul Nthenge Mackenzien johtama Kenian kultti on noussut koko maailman tietoisuuteen. Pastori kehotti seuraajieen näännyttämään itsensä hengiltä. KUVA: PEXELS

Kenialaisen pastori Mackenzien harhaanjohtavien opetusten seuraukset järkyttävät ympäri maailmaa. Jo yli 200 menehtynyttä yhteisön jäsentä on löytynyt joukkohaudoista.

Kuukausi sitten Shakaholan metsästä, Malindin kaupungin läheltä Keniasta löydettiin 48 ruumista. Vähitellen kuolleita, joista suuri osa on lapsia, löytyi lisää ja luku on kivunnut yli 200:aan. Monien menehtyneiden uskotaan näännyttäneen itsensä paastoamalla hengiltä, ja he ovat pastori Paul Nthenge Mackenzien seuraajia.

Good News International -kirkon johtaja Mackenzie on vangittuna, koska hänen uskotaan julistaneen, että nääntyminen vie Jeesuksen luo taivaaseen. Mackenzien seurakuntaan kuuluneista yli 600 on yhä kateissa. Tapauksesta ovat uutisoineet lukuisat mediat kansainvälisesti, muun muassa BBC.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Mackenzien ”kultti”, joksi kirkkoa on nyt mediassa kutsuttu, perusti useita yhteisöjä eri puolille Keniaa ja tavoitti yli 3 000 jäsentä. Charisma News haastatteli kultista aiemmin irtautunutta Titus Katanaa, joka kertoi lähteneensä opetuksen alettua saada epäilyttäviä piirteitä. Mackenzie oli muun muassa saarnannut koulutusta vastaan sekä vedonnut, etteivät ihmiset menisi lääkäriin eivätkä vanhemmat rokottaisi lapsiaan.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Kenian-lähetti Virpi Otieno on seurannut tapauksen uutisointia epätodellisissa tunnelmissa. Hänen haastattelunsa on luettavissa Uusi Tie -lehdessä. 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,