Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomalainen kohtaa seurakunnan tyypillisimmin joko mediassa tai hautausmaalla

Jippii-lapsikuorolta ensimmäinen joululevy

 

Suomessa toimii noin sata Jippii-kuoroa. Kuva: Outi Rossi

Ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin vuosituhannen vaihteessa kolmen laulajan voimin. Nyt lauluja on kertynyt jo 11 albumilla. Uusimmalla Kipin kapin Betlehemiin -äännitteellä laulaa yli sata lasta.

Kipin kapin Betlehemiin on Jippii-lapsikuoron ensimmäinen joululevy. Levyllä laulaa 108 lasta ja soittaa 15 ammattimuusikkoa. Raikkaissa, uusissa lauluissa raikuu lasten ilo ja riemu sekä ikivanha joulun sanoma.

Äänitteen lauluja ovat olleet tuottamassa musiikinopettaja Katriina Junttila, puhallinsoittaja Jussi Junttila sekä 17-vuotias Nyyti Rahkonen yhdessä Jippii-koordinaattori Outi Rossin kanssa. Äänite julkistettiin Vantaalla 3.11.

SEKL neliöb. 5.-11.6. MJa

Kipin kapin Betlehemiin –äänitteen laulujen pohjalta on tehty myös joulumusikaali, joka esitetään Espoossa Olarin koululla sunnuntaina 14.12.

Ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin Suomessa vuosituhannen vaihteessa kolmen laulajan kanssa, emme arvanneet. Nyt Suomessa toimii noin 100 Jippii-lapsikuoroa ja Kipin kapin
Betlehemiin on jo 11. Jippii-äänite. Jippii-lauluja on myös käännetty 39 eri kielelle.

Vieraskieliset äänitteet tehdään paikallisten lasten kanssa eri maissa suomalaisten äänialan
ammattilaisten kanssa. Lauluja lauletaan muun muassa nenetsiteltoissa Siperian tundralla, Laosin vuoristokylissä, Japanin suurkaupungeissa, Filippiinien slummissa, Ecuadorin viidakossa, Intian kylissä ja New Yorkin keskustassa. Laulujen käännösohjelmassa on yli 100 kieltä.