Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Jippii-kuorojen Ristin maa -kiertue juhlistaa reformaation ja Suomen juhlavuotta

 

Kesän leirillä 270 Jippii-kuorolaista valmistautui tulevaan Ristin maa -kiertueeseen harjoittelemalla uudelle levylle ja kiertueelle tulevia lauluja. Kuva: Outi Rossi

Jippii-kuorot käynnistävät 1.1.2017 laajan kiertueen yhdessä Kings Kidsien kanssa. Marraskuussa ilmestyvällä levyllä saadaan maistiaisia ohjelmistosta.

Jippiimission lapsityön koordinaattori Merja Hakala kertoo, että Jippii-työ alkoi Suomessa vuonna 1998. Tällä hetkellä maassamme toimii noin 100 Jippii-kuoroa. Toimintaa on myös Suomen ulkopuolella, esimerkiksi Virossa, Liettuassa, Venäjällä ja Japanissa ja Brasiliassa. Kuoroja toimii niin helluntaiseurakunnissa ja vapaakirkoissa kuin luterilaisissa ja baptistikirkoissakin. Jippii-lauluja käytetään lisäksi pelastusarmeijan ja katolisen kirkon lapsityössä.

Jippii-kuorolaisten ja King’s Kidsien yhteinen Ristin maa 2017 -kiertue käynnistyy 1.1.2017 Mikaelin kirkossa Turussa. Tapahtuma järjestetään osana  kristittyjen yhteistä Turku rukoilee-rukoustapahtumaa. Jippiimission tavoitteena on toteuttaa vuoden 2017 aikana 150 Ristin maa -tilaisuutta eri puolilla Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä eri seurakuntien kanssa. Kiertueen ajankohdaksi on valittu Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, joka on samalla uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhla. Ristin maa -nimi on saanut inspiraation Suomen lipusta. Kiertueella halutaan kuitenkin ylistää ristin Herraa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Marraskuussa ilmestyy 10. Jippii-levy, Ristin maa, jolla saadaan esimakua kiertueen lauluista. Levyn kappaleet julistavat ilosanomaa suomalaisille. Niiden sävellykset ovat Lasse Heikkilän, Nyyti Rahkosen ja Tom Serrattin tuotantoa. Levyllä kuullaan Finlandia ja Laulu Suomelle sekä monia uusia Jippii-lauluja.

Jippii-työssä voi toteuttaa lähetysnäkyä

Merja Hakala vastaa Jippii-työn kotimaan toiminnasta ja tilaisuuksien onganisoinnista. Häntä innostaa Jippii-työssä erityisesti mahdollisuus tehdä lähetystyötä yhdessä lasten kanssa.

– Jumala kutsui minua lähetystyöhön, kun olin nuori. En olisi ikinä arvannut, että saan tehdä lähetystyötä keltapaitaisten lasten kanssa yhdessä. Jippii-työ kantaa hedelmää. Se kannustaa jatkamaan. Olen kuullut paljon henkilökohtaisia todistuksia siitä, kuinka lapsia on tullut työn kautta uskoon, täyttynyt Pyhällä Hengellä ja innostunut lähetystyöstä. Kaikkein innostavinta on järjestää lasten lähetysmatkoja. Koen, että tulevan sukupolven varustaminen on huipputärkeää.

Ristin maa -kiertue yhdistää eri sukupolvia. Tilaisuuksissa laulaa Jippii-kuoron lisäksi myös isistä ja äideistä koottu kuoro. Vanhempia tarvitaan myös kuoronjohtajiksi, lasten kuljettajiksi, orkesterin soittajiksi sekä järjestämään lasten ruokahuoltoa ja toiminnallisia aktiviteetteja.

Turun helluntaiseurakunnan lapsi- ja perhetyön ohjaaja Arto Kemlin on innoissaan siitä, minkälaisen mahdollisuuden juhlavuosi tarjoaa seurakunnille.

– Vuosi tarjoaa seurakunnille tilaisuuden kertoa omasta toiminnastaan ja siitä, miksi seurakunta on olemassa. Tähän kannattaa tarttua. Reformaatio on vaikuttanut meihin kaikkiin. Olemme sen perinteen jälkeläisiä, niin luterilaiset kuin helluntailaisetkin. Uskonpuhdistus toi Raamatun kansalle ja korosti pelastusta yksin uskosta ja armosta. Nyt voimme tehdä yhteistyötä eri seurakuntien kanssa ja kertoa uskosta Jeesukseen.