Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jeesus-paitoja ei nähtäne MM-kisoissa?

 

FIFA on kieltänyt brasilian jalkapallomaajoukkueen jäseniä näyttämästä mitään uskonnollisuuteen viittaavaakaan MM-kisoissa.

Maajoukkuetähdistä monet ovat tulleet tunnetuiksi paitsi jalkapallotaidoistaan, myös julistavista viesteistään pelipaitojen alla. Muun muassa Wayne Rooney, Di Angel, Kaká ja Lucio ovat kertoneet lehdistölle avoimesti kiittävänsä Jeesusta menestyksestään. Viesti on tullut selväksi myös miljoonayleisölle, sillä pelipaitojen alta on usein paljastunut teksteillä ”I belong to Jesus” tai ”I love Jesus” varustetut paidat. Kakán nappulakengissäkin on kuvattu teksti ”Jesus in first place”.

FIFA on kuitenkin rinnastanut uskonnolliset viestit poliittisiin mielenilmauksiin ja kieltänyt jyrkästi ilmaisemasta mitään uskonnollisuuteen viittaavaakaan MM-kisojen aikana. Erityisesti Brasilian joukkuetta on pyydetty noudattamaan tätä linjausta.

Parikanniemisäätiö Neliöb. 24.-30.6 (ilm.1/2)

MM-kisojen aikana on kuitenkin nähty jo paljon uskonnollisia ilmauksia: pään painamista rukoukseen, sormien kohottamista taivaaseen, rukousnauhojen hivelyä ja hiljaisia kiitoksia maalien jälkeen. Tähän ei FIFA vielä ole ottanut kantaa.

Aiheesta aiemmin Seurakuntalaisessa:

Wayne Rooney: ”Risti kertoo uskoni”

Usko esillä jalkapallon MM-kisoissa

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie