Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jaakko Löytty sai Kirkon kulttuuripalkinnon

 

Jaakko Löytty. Kuva: Aarne Ormio/Kirkkohallitus

Kirkon kulttuuripalkinto 2015 myönnettiin gospelmuusikko Jaakko Löytylle. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon 27.1.2015 Helsingissä.

Palkinnon saajan valinnut työryhmä katsoo, että Jaakko Löytty on yli 40 vuoden ajan levittänyt lauluillaan uskon, oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen vastuun sanomaa Suomen ja maailmanlaajuisen kirkon parissa.

Jaakko Löytty on syntynyt 25.2.1955. Hän muutti alle vuoden ikäisenä vanhempiensa kanssa Afrikkaan. Lapsuus Ambomaalla, nykyisen Namibian pohjoisoissa, jätti häneen elinikäiset jälkensä. Hän julkaisi ensimmäisen levynsä jo vuonna 1974. Siitä lähtien hänen laulunsa ovat olleet rippikoulun ja Nuoren seurakunnan veisukirjan suosituinta ja kestävintä materiaalia.

KRS Krito 10.-23.6.

Jaakko Löytyn musiikissa kuulee vaikutteita vanhoista virsistä, amerikkalaisesta juurimusiikista ja afrikkalaisesta perinteestä.

Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se jaetaan vuosittain tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on arvoltaan 6 000 euroa. Aiempina vuosina sen ovat saaneet muun radiotoimittaja Risto Nordell, Ulla-Lena Lundberg teoksellaan Jää sekä Kauneimmat joululaulut-tapahtuma.

Kulttuuripalkinnon saajasta päätti työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii professori Heikki Hanka. Työryhmän jäseniä ovat filosofian tohtori Maria Antas, kirjailija Anna-Mari Kaskinen ja kirkkoherra Eija Nivala. Työryhmän sihteeri on johtaja Pekka Rehumäki kirkkohallituksesta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie