Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Italian evankeliset: Kaikkien uskonnonvapautta tuettava

 

Assemblee di Dio -kirkkokunnan piirissä naiset peittävät päänsä. Tapa on yleinen muissakin välimeren alueen helluntaikirkoissa. (Assemblee di Dio in Italia)

Tarkoituksena ei ole tukea Jehovan todistajien oppia, vaan puolustaa perusoikeuksia.

Italian Evankelisen Allianssin (AEI) mukaan kristilliset yhteisöt eivät tarvitse yhteiskunnallista erityisasemaa ja kaikkien uskontokuntien uskonnonvapautta tulee puolustaa yhtä pontevasti.

Järjestön kannanotto liittyy Venäjän korkeimman oikeuden päätökseen julistaa Jehovan todistajien yhteisö ääriliikkeeksi ja kieltää sen toiminta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Liitymme kaikkiin niihin, jotka ovat protestoineet tätä perustavia ihmisoikeuksia rikkovaa päätöstä vastaan”, AEI:n kannanotossa todetaan.

Järjestön mukaan sen tarkoituksena ei ole tukea Jehovan todistajien oppia vaan puolustaa jokaisen oikeutta elää vapaasti oman vakaumuksensa mukaan.

Samalla AEI ottaa kriittisesti kantaa monien hallitusten tapaan suosia jotakin kirkkokuntaa tai ylipäänsä kristillisyyttä muiden ryhmien elintilaa kaventamalla. Venäjällä presidentti Putinin johtama hallinto on antanut ortodoksiselle kirkolle vahvan erityisaseman.

”Kuka tahansa uskonnonvapautta rajoittaa luo aina vaarallisen ennakkotapauksen, joka ennemmin tai myöhemmin vahingoittaa kristillisiä yhteisöjä raskaasti. Jos Jeesus puhui totta, [kristittyinä] me emme tarvitse mitään rajoitteita [muille uskonnoille], hallituksen tukea tai julkisia etuoikeuksia elääksemme hänen toimeksiantonsa mukaisesti.”