Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Iskelmätähden siunaustilaisuus täytti kirkon: ”Jätämme Kari Tapion Jumalan käsiin”

 

Kari Tapion siunaustilaisuus täytti Espoon Tapiolan kirkon.

– Nyt näemme, ettei kukaan voi päättää päivistään. Jätämme Kari Tapion kapteenin käsiin eli Jumalan käsiin, totesi Kari Tapion siunannut pastori Mikko Salmi iskelmätähden muistotilaisuudessa.

Radio Dein iltapäivälähetyksen Toivon päivän juontajana työskentelevä Salmi sai kunniatehtävän siunata kansan rakastaman iskelmälaulajan haudan lepoon.

Viimeisinä päivinä ja viikkoinaan Kari Tapio oli käynyt hengellisiä keskusteluja ja myös rukoillut hänen lähipiiriinsä kuuluvien kristittyjen ystävien kanssa.

KRS Krito 10.-23.6.

Laulajan suunnitelmissa oli aloittaa hengellisen levyn äänitykset, mutta ne jäivät kesken tämän äkillisen poismenon takia.

Mikko Salmi muistutti Espoon Tapiolan kirkon ääriään myöten täyttäneelle hautajaisväelle, ettei Kari Tapion suurin perintö, musiikki, kuole koskaan.

– Jopa miljoona kilometriä veivät rakastetun miehen hengen, mutta Karin musiikki ei kuole koskaan. Ajopäiväkirjan viimeinen sivu on nyt täynnä, todesi Mikko Salmi muistopuheessaan.

Tapion viimeistä matkaa saapui seuraamaan niin suuri joukko suomalaisia, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet kirkkoon, vaan kymmeniä ihmisiä jäi ovien ulkopuolelle. Tapiolan kirkkoon mahtuu vajaa 800 ihmistä. Viihdealan tunnettujen kasvojen rinnalle paikalle oli kokoontunt suuri joukko tavallisia suomalaisia musiikin ystäviä.

Mikko Salmi muistutti, että armon, anteeksiannon ja ikuisen elämän sanat ovat niin Kari Tapion kuin kaikkien muidenkin kohdalla lopulta Jeesuksen käsissä.  Siunaustilaisuuden päätyttyä Tapiolan kirkkoon kokoontunut väkijoukko alkoi hiljalleen siirtyä viettämään Jeesuksen syntymäjuhlaa hartaissa tunnelmissa.

Kari Tapio kuoli 7. joulukuuta 65-vuotiaana.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)