Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Isä Zakaria Botros Suomessa

 

Islamilaisen maailman tunnetuimpiin evankelistoihin lukeutuva koptipappi isä Zakaria Botros on IRR-TV:n vieraana Suomessa tällä viikolla. Järjestettävistä konferensseista on myös nähtävillä suorat lähetykset internetissä.

Vierailunsa aikana Zakaria Botros puhuu seurakuntien ja kristillisten järjestöjen johtajille ja työntekijöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille kristityille kolmessa tilaisuudessa. Torstaina 24.5. klo 9-13 Hotelli Arthurin juhlasalissa järjestettävän tilaisuuden sisältö on suunnattu erityisesti seurakuntien ja järjestöjen johtajille ja työntekijöille sekä muslimityön aktiiveille. Lauantaina 26.5. Botros pitää tilaisuuden Helsingin Vapaaseurakunnassa osoitteessa Annankatu 1 klo 14-16:30, ja vierailukiertueen huipentaa Medialähetysjuhla lauantaina klo 18-20 Hotelli Arthurin juhlasalissa.

Vierailun aikana Botros käsittelee muun muassa islamin taustoja ja syvintä olemusta, menestyksen avaimia evankeliumin välittämiseen muslimeille, ihmisoikeuksien ja yksilönvapauden näkymiä muslimimaissa, lännen islamofobiaa ja vihapuheleimaa suhteessa muslimimaailman kristofobiaan ja kristittyjen vainoihin, arabikevään taustoja ja seurauksia, muslimimaiden demokratiakehitystä sekä muslimien maahanmuuton vaikutuksia.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Botros on myös vierailunsa aikana puhunut eduskunnassa islamista ja sen vaaroista. Tietonsa islamista Botros on kartuttanut noin puolen vuosisadan kestäneen tutkimustyön aikana, jolloin hän on sekä elänyt islamin keskellä että aktiivisesti opiskellut ja tutkinut islamilaisia tekstejä. Omien sanojensa mukaan tutkimustyönsä tuloksena Zakarias tunteekin islamin huomattavan paljon paremmin kuin monet muslimit itse.

– Tutkiessamme islamia meidän tulee mennä suoraan Koraanin tekstiin, ei siihen, miten ihmiset milloinkin sitä tulkitsevat, Botros totesi torstain tilaisuudessa Hotelli Arthurissa.

Papintyön lisäksi Botros tekee myös arabiankielisiä TV-ohjelmia, joita katsovat kymmenet miljoonat muslimit. Terrorismista tunnettu Al-Qaida -muslimijärjestö onkin luvannut hänen päästään 60 miljoonan dollarin palkkion, koska hänen ohjelmansa johtavat hyvin monia muslimeja kristinuskoon.

Lue myös: ”Koptipappi Zakaria Botros: Sharia-laki suojelee hirmuhallituksia”

Suorat lähetykset tilaisuuksista: http://bambuser.com/channel/irrtv