IRR-TV:lle myönnetty lyhytaikainen ohjelmistolupa AlfaTV:n kanavapaikalle – tavoitteena uutisoida erityisesti Ukrainan tilanteesta

 

IRR-TV:n toiminnanjohtaja jakamassa lämmitysuuneja Ukrainassa. Kuva: IRR-TV

AlfaTV toimi kanavapaikalla 15 ennen konkurssiaan 29.11. Nyt samalla kanavapaikalla toimii medialähetysjärjestö IRR-TV seuraavan puolen vuoden ajan.

IRR-TV lähettää televisio-ohjelmia 13.12.2022-18.6.2023 kanavapaikalla 15, joka oli aikaisemmin AlfaTV:n kanavapaikka. AlfaTV lopetti toimintansa marraskuun lopussa, kun sen taustayhtiö Brilliance Communications Oy asetettiin konkurssiin.

IRR-TV:n lähettämän tiedotteen mukaan yhdistyksen tämänhetkinen kärkihanke on Ukrainan sodassa kärsivien humanitäärinen avustustyö. Sodan aikana järjestö on toimittanut Ukrainaan huomattavan määrän suomalaisten yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoituksia. Humanitaarinen apu on sisältänyt ajoneuvoja, generaattoreita, elintarvikkeita, lääkkeitä, kamiinoita, hygieniatuotteita ja sairaalavarusteita. Toimintansa aikana AlfaTV uutisoi laajasti Ukrainan sodasta ja lähetti  reportaaseja sotarintamalta, tiedotteessa kerrotaan.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Emme voi lopettaa auttamista, vaan työtä on jatkettava. Tilanne Ukrainassa on katastrofaalinen. Ihmiset ovat vailla sähköä, lämpöä, juomavettä ja ruokaa. Avulle on valtaisa tarve. Jopa 110 sairaalaa on pyytänyt meiltä suoraa apua. Tästä syystä halusimme hakea lyhytaikaista ohjelmistotoimilupaa, IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoo tiedotteessa.

IRR-TV käynnistää kuutena päivänä viikossa kahden tunnin mittaiset tv-lähetykset klo 19.30 – 21.30. Ohjelmissa käsitellään erityisesti Ukrainan sotaa ja humanitaarista kriisiä sekä siihen liittyvää keräystoimintaa. Joulun aikana ohjelmistossa on myös joulukonsertteja sekä dokumentteja.

IRR-TV toimii sekä kansainvälisesti että Suomessa yhteistyössä eri kristillisten kirkkojen, seurakuntien ja järjestöjen kanssa. IRR-TV tunnetaan erityisesti suurkaupunkimissioista, joita se on järjestänyt vuodesta 2003 lähtien.