Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Intiasta vaikutteita saanut Sharanam esiintyy tänään Otaniemen kappelissa: ”Musiikissamme on kyse hiljentymisestä”

 

Otaniemen kappeli sisältä. Kuva: Jisis/Wikipedia

Tapiolan seurakunnan Otaniemen kappelissa järjestetään tänään lauantaina 28.4 konsertti, jonka esiintyjänä on Intiasta vaikutteita saanut Sharanam -yhtye.

Konsertti on osa yhtyeen SACRED-kiertuetta. Tapahtuman kuvauksen mukaan ”yhtye esiintyy taianomaisissa kappeleissa ja kirkoissa, jotka johdattavat kuulijan pyhän äärelle.”

Sharanamin erään laulun sanoituksissa lauletaan vapaasti käännettynä muun muassa ”Me rukoilemme häntä, jolla on elefantin syöksyhammas ja joka on kaikkialla läsnä. Me meditoimme ja rukoilemme suurempaa älyllisyyttä Herralta, jolla on kaareva elefantin muoto. Me kumarramme hänen edessään, jolla on elefantin syöksyhammas, jotta hän valaisisi mielemme viisaudella.”

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Tapiolan kirkkoherra Päivi Linnoinen kuitenkin vakuuttaa, että konsertti sopii Otaniemen kappeliin.

– Musiikki on Jumalan suuri lahja ja laaja-alainen asia. Olen keskustellut bändin kanssa, ja he varmistavat, että konsertissa soitettava musiikki on kristilliseen kappeliin sopivaa.

Bändin musiikki on syntynyt mantroista ja kirtan-lauluperinteestä. Lisäksi heidän musiikkiinsa ovat vaikuttaneet jooga ja meditaatio. Bändin jäsen Laura Uotila kertoo, etteivät he kuitenkaan ole hindulaisia. Uotilan mukaan bändin jäsenet ovat opiskelleet Intialaisia soittimia ja musiikkia.

– Kuulumme kaikki kirkkoon, ja kappeli on meille pyhä paikka. Musiikissamme on kyse hiljentymisestä, mikä kuuluu myös kristilliseen perinteeseen. Soitamme konsertissa hiljentymiseen tarkoitettua musiikkia.