Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Intian Karnatakassa nopeutetaan käännytyksen vastaisen lain säätämistä

 
Puiden lomassa kulkevan autotien vierellä kävelee useita intialaisia naisia. Tiellä ajetaan monenlaisilla menopeleillä.

Intian kristityt pelkäävät, että uusin käännytyksen vastainen laki merkitsee yhä enemmän vääriä syytöksiä heitä vastaan.

Jälleen yksi Intian osavaltioista pyrkii pikaisesti hyväksymään käännytyksen vastaisen lain, jollaisia käytetään usein kristittyjen ahdisteluun ja syyttämiseen väärin perustein.

Muiden vastaavien lakien tavoin tälläkin lakialoitteella pyritään estämään hindujen käännytystä muihin uskontoihin “pakottamalla, houkuttelemalla, tyrkyttämällä tai vilpillisin keinoin”. Käytännössä hindulaisuudesta kristityiksi kääntyneiden intialaisten väitetään usein saaneen kääntymisestään rahaa, ja evankeliumia levittäviä kristittyjä syytetään pakkokeinojen käyttämisestä.

Käännytyksen vastaisten lakien myytti ja vaara

Karnatakan kristityt ovat hädissään, sillä kristittyjä vastaan tehdyt hyökkäykset lisääntyvät koko maassa. Intia on tällä hetkellä World Watch List -raportin sijalla 10. “Vihamielisyyden määrä on lisääntynyt jyrkästi sen jälkeen, kun hallitus alkoi vauhdittaa käännytyksen vastaisia lakeja”, kertoo Open Doorsin paikallinen yhteistyökumppani. “Väärä tieto sekä väkivaltaan ja syrjintään kiihottava puhe lietsovat vainoja.” 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hyökkäyksiä provosoidaan levittämällä valheellista tietoa siitä, että maassa tapahtuisi massakäännytyksiä, mutta mitään tietoja väitteiden tueksi ei ole – ei myöskään pakkokäännytyksistä.” Vuoden 2011 väestönlaskennan mukaan hieman alle kaksi prosenttia Karnatakan väestöstä on kristittyjä, eikä määrä tiettävästi ole siitä muuttunut.

Karnatakan osavaltion hallituksen joulukuisessa kokouksessa uskonnonvapauslakialoite siirrettiin käsiteltäväksi myöhemmin lainsäädäntäkokouksessa, mutta hallitsevan puolueen edustajat halusivat jättää tämän vaiheen väliin. Kuvernööri hyväksyi lakialoitteen huolimatta siitä, että kristityt johtajat olivat tavanneet hänet toukokuussa ja pyytäneet, ettei sitä hyväksyttäisi. Lainsäädäntäkokouksella on nyt puoli vuotta aikaa harkita päätöstä.

Ankarampi rangaistus

Käännytyksen vastaisia lakeja on jo käytössä kymmenessä Intian osavaltiossa. Karnatakan lakialoitteessa vaaditaan ankarampia rangaistuksia kuin muualla. Minimirangaistus olisi 3–5 vuotta vankeutta ja 25 000:n rupian sakko (vastaa noin 300:aa euroa). Intialaisen keskimääräinen kuukausipalkka on 16 000 rupiaa (noin 190 euroa). Lisäksi kristityt kuuluvat usein dalit-kastiin ja ovat yhteiskunnan köyhimpiä.

Käännytyksen vastaiset lait eivät koske käännyttämistä hindulaisuuteen. Massakäännytystapahtumia (Gharwapsi) onkin pidetty ihmisten käännyttämiseksi takaisin hindulaisuuteen. Chhattisgarhin osavaltiossa 5 000 ihmistä kokoontui hiljattain hindunationalistien järjestämään mielenosoitukseen, jossa parjattiin kristityiksi kääntyneitä. Mielenosoituksen päätarkoitus oli vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin ja rajoittaa kääntyneiden etuuksia.

“Kansallismieliset hindut ovat mellakoineet ja uhkailleet kristittyjen yhteisöä”, kertoo turvallisuussyistä nimettömänä pysyvä paikallinen pastori. “Pastoreita on pahoinpidelty ja syytetty väärin perustein ihmisten houkuttelemisesta kristinuskoon. Seurakunnan kokoontumiset on leimattu käännytyskokouksiksi, ja niihin on tehty hyökkäyksiä. Kristityt elävät pelon alla – jotkut on erotettu yhteisöistään, ja kirkkoja on tärvelty niin, että niitä on jouduttu sulkemaan.”

Katso video

 

Lue lisää vainottujen kristittyjen tilanteesta Intiassa.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen