Keräyskampanja Maata Näkyvissä -festareiden pelastamiseksi ylitti tavoitteen lähes kolminkertaisesti – ”Iso festarikansan tuki tekee sanattomaksi”

 

Sleyn nuorisotyönjohtaja Juha Heinonen on kiitollinen keräyskampanjan järjestäjille ja kaikille kampanjaan osallistuneille. ”Tuntuu siltä, että meitä kannetaan ja Maata Näkyvissä -festareilla on tulevaisuus”, hän sanoo. Kuva: Arttu Sorsa/Maata näkyvissä -festarit

Maata Näkyvissä -festareiden tulevaisuuden turvaamiseksi perustettu kampanjakeräys on tuottanut yli 140 000 euroa. Keräystavoite ylittyi lähes kolminkertaisesti.

Elokuun alussa perustetun Facebook-ryhmän tavoitteena on ollut kerätä vähintään 50 000 euroa, jotta Maata Näkyvissä -festareille voitaisiin palkata projektityöntekijä ensi vuodeksi. Keräys on ylittänyt kaikki odotukset, ja se on tuottanut vajaassa kuukaudessa yli 140 000 euroa. Tähän mennessä yli 1700 ihmistä on liittynyt Pelastetaan Maata Näkyvissä -festarit Facebook-ryhmään.

– Maata Näkyvissä -festareiden tulevaisuus tuntui keväällä todella haastavalta. Kirjoitin toukokuussa, että pahalta näyttää ja rukoilemme ihmettä. Kun kampanja alkoi, tunsin kiitollisuutta ja hämmennystä. Ihme oli tapahtunut! Olen todella kiitollinen kampanjan perustajille sekä kaikille, jotka siihen ovat liittyneet. Iso festarikansan tuki tekee sanattomaksi. Tämän kampanjan seuraukset ovat todella merkittävät. Taloudellisesti se antaa meille suuren selkänojan. Myös hengellisesti ja henkisesti tällä tuella on iso merkitys. Nyt elokuussa tuntuu siltä, että meitä kannetaan ja Maata Näkyvissä -festareilla on tulevaisuus, Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen iloitsee ja kiittää.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

– Tuntuisi ihan käsittämättömän pahalta, jos Maata Näkyvissä -festarit jouduttaisiin lopettamaan. Moni huolestui Heinosen viestistä ja halusi auttaa. Päätettiin koota ryhmä järjestämään kampanja festareiden pelastamiseksi. Uskoimme, että iso joukko ihmisiä lähtisi tähän mukaan. Tapahtuman merkitys on ollut niin suuri tuhansille kristityille, kampanjaa perustamassa ollut Meeri Kuokkanen kertoo.

Pelastetaan Maata Näkyvissä -festarit -kampanja on sopinut Sleyn kanssa keräyksen tuoton käytöstä kokonaan tapahtuman hyväksi. Lisäksi tehtävään valittava projektityöntekijä suunnittelee yhdessä Sleyn johdon kanssa, kuinka Maata Näkyvissä -festarit toteutetaan siten, että tapahtuman tulevaisuus on turvattu myös tulevaisuudessa.

Kampanjaan sitoutuneet henkilöt ovat luvanneet tarjota projektityöntekijälle tukeaan tässä tehtävässä. Maata Näkyvissä -festarit kutsuvat myös kaikkia halukkaita ideoimaan tapahtuman tulevaisuutta sunnuntaina 28.8. kello 13.30 alkaen Turun Lutherin kirkolle.

Nopeasti syntynyt ruohonjuuritason kampanja kuvastaa vuodesta 1985 alkaen järjestetyn tapahtuman merkitystä Suomessa. Kesken koulupäivän menehtyneen Timo Vainion muistojuhlasta on kasvanut Pohjois-Euroopan suurin kristillinen nuorten viikonlopputapahtuma, joka musiikilla, Raamatun opetuksella ja ainutlaatuisella tunnelmallaan on koskettanut jo useita sukupolvia ja vaikuttanut lähtemättömällä tavalla kristilliseen musiikkikulttuuriin. Sley järjestää Maata Näkyvissä -festarit yhteistyössä Turun Henrikinseurakunnan, Katariinanseurakunnan, Maarian seurakunnan, Mikaelinseurakunnan ja Paattisten seurakunnan kanssa.