Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Intialaisen naisen sydän itkee”

 

Meena Raj kertoo

– Voit nähdä kansakunnan tilan tarkastelemalla naisten oloja, sanoi Intian ensimmäinen pääministeri Jawaharlal Nehru. Hallitus on tehnyt aloitteita naisten aseman parantamiseksi, mutta valitettavasti ne eivät ole näkyneet käytännössä. Intialaisen naisen sydän itkee, ja hänellä on hyvin vähän mahdollisuuksia huoliensa jakamiseen. Maaseudulla naiset ovat usein orjan asemassa. Monet kärsivät pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sanoo radio-ohjelmia naisille toimittava Meena Raj.

Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa radioidaan eri puolilla maailmaa yli 60 kielellä ja Intiassa kahdeksalla kielellä. Suomalaiset ovat jo aiemmin tukeneet TWR-Intian tuottamia tamilin- ja gujaratinkielisiä naistenohjelmia. Tammikuun alussa Medialähetys Sanansaattajat ryhtyi kustantamaan myös hindinkielisiä ohjelmia. Hindi on toinen Intian virallisista kielistä ja yksi maailman puhutuimmista kielistä.

Viime viikkoina raportoidut joukkoraiskaukset ovat tuoneet intialaisten naisten kohtelun jälleen parrasvaloihin. Hindinkielisen Naiset toivon lähteellä -ohjelman toimittaja Meena Raj kertoo:

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Maassa, jossa tyttösikiöitä abortoidaan ja naiset ovat vaarassa niin kotona kuin kadullakin, on todella suuri tarve tällaiselle ohjelmalle. Käsittelemme esimerkiksi sukupuolten välistä eriarvoisuutta ja naisten terveysasioita. Puhumme kotiväkivallasta, avioeroista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Näitä teemoja käsittelemällä yritämme opettaa naisille, että he ovat Jumalan silmissä arvokkaita eikä heitä saa kohdella huonosti.

Kuuntele Meena Raj’n haastattelu kokonaisuudessaan Radio Dein Lähetysaika-ohjelmassa tänään kello 17.30.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa