Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Inkerin kirkko tehostaa koulutusta

 

Pyhän Marian kirkolla toimii myös pyhäkoulu.

Piispa Aarre Kuukaupin mukaan Inkerin kirkko elää ja taistelee vaikeassa tilanteessa, mutta kuitenkin toiveikkaana.
– Työtä tehdään paljon, mutta vieläkin enemmän pitäisi panostaa työntekijöiden koulutukseen ja taloudellisen tilanteen parantamiseen. Seurakuntien jäsenmäärän tulisi kasvaa ja niitä pitäisi juurruttaa entistä syvempään kristillisyyteen.

Piispan sydämen näky on, että Inkerin kirkon suurimmissa seurakunnissa eri puolilla Venäjää aloitettaisiin myös maallikkokoulutus.

– Lutherin näkemys yleisestä pappeudesta on tärkeä ja oikea, mutta tällä hetkellä se on kadoksissa.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Kuukauppi sanoo, että kirkon kasvu alkaa juurista.

– Kun maallikot ymmärtävät mikä on elämän tarkoitus ja kutsu, heistä tulee aktiivisia seurakuntalaisia, jotka myös kasvavat hengellisesti. Tältä pohjalta nousee myös lähetysnäky ja kirkko saa uusia työntekijöitä. Inkerin kirkon kaikki seurakunnat ovat lähetystilanteessa.

– Työni on kuin kirppujen keräämistä koppaan, tiedottaja Tuulikki Vilhunen kuvaa toimintaansa kirkossa, jonka alue ulottuu Siperiaan saakka.

– Nettiyhteydet toimivat, mutta paikallisessa tiedotuspolitiikassa on toivomisen varaa. Joskus tapahtumista saa tietää vasta jälkikäteen. Uutisten perässä pitäisi päästä juoksemaan.

Tuulikki Vilhunen tuli Pietariin lokakuussa 2007 Pyhän Marian seurakunnan tiedotushommiin ja saman seurakunnan Elämän siiville -viikonloppukotiprojektiin. Tällä hetkellä hän toimittaa Inkerin kirkko -lehteä ja on Inkerin kirkon suomenkielinen tiedottaja. Hänellä on kutsu vuoden 2012 syyskuun loppuun. Työluvat ovat kuitenkin toiveissa.

EU:n ja Venäjän välisen viisumisopimuksen mukaan Tuulikki Vilhunen kuten muutkin Pietarin alueen suomalaiset työntekijät joutuvat käyttämään suuren osan työajastaan Suomessa. On selvää, että työnteko hankaloituu tällaisesta pakollisesta pätkimisestä.

Yksi tiedottajaa ilahduttaneita asioita on taannoinen työyhteisöseminaari.

– Siinä paneuduttiin paikallisten työntekijöiden kanssa tämän hetken ongelmiin ja etsittiin niihin ratkaisuja. Mukana oli nyt nuoria työntekijöitä ja tavoitteena onkin saada nuoria ja päteviä ihmisiä seurakuntiin. Osallistujat tulivat ehkä jonkin verran skeptisinä että ’mitähän ne suomalaiset taas aikovat meille neuvoa’, mutta lopulta he uskalsivat kertoa omia ajatuksiaan ja esittää toiveitaan.

Koulutus todettiin molemmin puolin hedelmälliseksi. Syksyllä 2009 aloitettiin myös Inkerin kirkossa johtajuuskoulutus.

Lisää aiheesta tämän viikon Sana-lehdessä.