Inkerin kirkko nimitti Markus Aitamäen lähetysosaston johtajaksi

 
Markus Aitamäki. Kuva: Philippe Gueissaz

Markus Aitamäki. Kuva: Philippe Gueissaz

Inkerin kirkon kirkkohallitus on kutsunut Kansanlähetyksen lähetystyöntekijän Markus Aitamäen Inkerin kirkon lähetysosaston johtajaksi 1.5.2023 alkaen.

Kansanlähetys profiloituu lähetystyöntekijöitä lähettävänä järjestönä. Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola toteaa, että Kansanlähetys toimii Inkerin kirkon työssä tukijana, mahdollistajana ja taustatukijana.
− Työntekijämme tukevat kirkkoa pahenevassa pappispulassa, jossa kirkon on vaikea löytää paimenia edes strategisille avainpaikoille. Iloitsemme siitä, että lähettiemme ammattitaitoa arvostetaan Inkerin kirkossa.

Inkerin kirkon lähetystyö on ennen kaikkea sisälähetystä, eli kirkko tavoittaa kristinuskosta osattomia venäläisiä evankeliumin sanomalla omassa maassaan. Markus Aitamäki kokee, että tehtävä on valtava, kun ajatellaan Venäjän alueen laajuutta. Hänen tehtäviinsä kuuluu lähetystyön koordinointi, tavoittavan työn kehittäminen, uusien seurakuntien tukeminen sekä lähetyskasvatuksen ja -koulutuksen kehittäminen.− Olen tästä tehtävästä hyvin innoissani. Inkerin kirkossa on uusi sukupolvi alkanut ottaa vastuuta ja joukossa on paljon innostuneita ja evankeliumille palavia miehiä ja naisia. Heidän kanssaan on hienoa saada tehdä työtä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Inkerin kirkko on pieni ja sen resurssit vähäiset, mutta yhteistyö kirkon sisällä eri osastojen ja seurakuntien välillä on Aitamäen kokemuksen mukaan saumatonta. − Vaikka johdan kirkon lähetystyön osastoa, niin lähetystehtävä on yhteinen. Jeesus lähettää meidät kaikki viemään hyvää sanomaa Vapahtajastamme, joka etsii ja kutsuu syntisiä ja sairaita luokseen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Piispa Ivan Laptev perehdytti Markus Aitamäkeä lähetysosaston eri tehtäviin. Kuva: Markus Aitamäen arkisto
Piispa Ivan Laptev perehdytti Markus Aitamäkeä lähetysosaston eri tehtäviin. Kuva: Markus Aitamäen arkisto

Yhdistävä tekijä

Markus Aitamäellä on kymmenen vuoden kokemus lähetystyöstä Venäjällä. Vuosina 2013 – 2020 hän toimi Siperiassa yhdessä vaimonsa Marin kanssa vastaten Inkerin evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvan seurakunnan hengellisestä työstä Novosibirskissa. Markuksen työhön kuului seurakuntatyön kehittäminen laaja-alaisesti sekä työyhteisön johtaminen. Yhdessä Aitamäet aloittivat monta uutta toimintamuotoa. Keväästä 2021 alkaen Markus Aitamäki on toiminut Inkerin kirkon työssä erityisesti Pietarin alueella. Hän on tehnyt matkoja Venäjälle ja avustanut paikallisia seurakuntia.

Haastavimmaksi uudessa tehtävässään Aitamäki arvelee sen, että ei voi olla kokoaikaisesti Venäjällä. Tämä tarkoittaa matkustamista Suomen ja Venäjän välillä. − Lähetysosaston johtajan tehtävien ohella toimin Kansanlähetyksessä aluekoordinaattorina. Venäjän työn lisäksi vastuullani ovat Kansanlähetyksen Viron työ, juutalaistyö ja idän kirjallisuustyö. Tehtävää on siis riittävästi, mutta toisaalta nämä kaikki linkittyvät tavalla tai toisella toisiinsa. Arvostan kovasti rukouksianne. Jeesus avaa ovia tänäänkin niin kuin apostolien aikanakin. Tässä tehtävässä on mahtavaa olla mukana.