Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Syytteet hyväksikäytöstä johtivat Bill Hybelsin eroon

 

Bill Hybels puhumassa Saksan Willow Creek -seurakunnan johtajuuskonferenssissa Stuttgartissa vuonna 2012. Kuva: Flickr / Willow Creek Deutschland Schweiz

Bill Hybels jäi ennenaikaisesti eläkkeelle. Hybels on muun muassa Suomeenkin levinneiden GLS-johtajuuskonferenssien perustaja.

Yksi Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimmista pastoreista, GLS-johtajuuskonferenssien ja Willow Creek -megaseurakunnan perustaja Bill Hybels erosi tällä viikolla seurakuntansa johtajuudesta.

Hybelsin oli määrä eläköityä lokakuussa, mutta hän jätti tehtävänsä jo nyt häneen viime aikoina kohdistuneiden syytösten vuoksi. Hybelsin väitetään käyttäytyneen sopimattomasti eri naiskollegojaan kohtaan.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Hybels vakuuttaa syyttömyyttään mutta on CBN:n mukaan myöntänyt laittaneensa itsensä ”tilanteisiin, joita olisi ollut paljon viisaampi välttää”.

Lähtöpuheessaan Hybels pyysi anteeksi Willow Creekin väeltä. Hän totesi vetäytyvänsä käsittelemään tilannetta mutta pysyvänsä seurakunnan jäsenenä.