Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Amerikkalainen megakirkko ruokkii, vaatettaa ja korjaa autoja

 

Bill Hybels luentovuorossa

Chicagon lähellä South Barringtonissa on seurakunnan yhteydessä avustuskeskus, joka on vapaaehtoisvoimin auki perjantaita lukuun ottamatta joka päivä, myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Siellä asioiva saa korjauttaa autonsa pikkuviat samalla kun käy itse hammaslääkärissä.

Kesäkuun ensimmäisenä maanantaina yhdysvaltalainen Willow Creek Community Church avasi uuden runsaat 18 000 neliömetrin suuruisen avustuskeskuksen. Keskuksessa on muun muassa ruoanjako, kuuden auton korjauspaja, terveys- ja hammasklinikka, lastenvaatteiden lahjoituspiste, Kid Zone -leikkipaikka keskuksessa asioivien aikuisten mukana tuleville lapsille, luokkatiloja ja kokoushuone.

– Koemme, että Jumala on kutsunut seurakuntamme osoittamaan huolenpitoa niille, joilla on puutetta ja hätää, sekä tuomaan heidän elämäänsä toivoa ja ihmisarvoa, sanoo Heather Larson, joka johtaa Willow Creek -seurakunnan avustus- ja oikeudenmukaisuustyötä.
– Avustuskeskus vie meitä askeleen lähemmäs seurakuntamme näyn toteutumista, että olisimme Apostolien tekojen 2. luvun mukainen seurakunta, Larson toteaa seurakunnan verkkosivuilla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ruoanjaon seurakunta aloitti jo vuonna 1981, kun yksi seurakunnan vapaaehtoisista kuuli muutamien seurakuntalaisten tukalasta tilanteesta. Autojen korjauspalvelu alkoi vuonna 1988 kolmen autonkorjausinnostuksen saaneen miehen aloitteesta. He alkoivat korjata yksinhuoltajaäitien autoja veloituksetta. Pian muut seurakuntalaiset lahjoittivat autoja, jotta ne voitiin korjata tarvitsevien käyttöön.

Vuonna 2012 seurakunta palveli kahdessa eri kohteessa olevissa tiloissa 17 000 perhettä 2 000 vapaaehtoisen voimin. Runsaat kolme vuotta sitten syntyi kuitenkin ajatus, että avustustoiminta tuotaisiin samalle tontille seurakunnan kirkkorakennuksen kanssa, jolloin kenenkään ei tarvitsisi talvellakaan kylmissään jonottaa esimerkiksi ruoanjakopisteen ulkopuolella. Entiset tilat eivät ole enää käytössä, vaan kaikki toiminta on nyt keskitetty South Barringtoniin.

Peruspontimena seurakunnan avustustoimintaan on seurakunnan perustajan ja sitä edelleen johtavan Bill Hybelsin motto: ”Paikallisseurakunta on maailman toivo.”

GLS leviää maailmalla

Yhdysvaltalainen megaseurakunta Willow Creek Community Church tunnetaan ympäri maailmaa, myös Suomessa, ennen kaikkea Global Leadership Summit -johtajuuskoulutuskonferensseista (GLS), jotka ovat levinneet jo 92 maahan. GLS-koulutukseen osallistuu nykyisin 170 000 johtajaa runsaasta 14 000 seurakunnasta. Ja osallistujina on aina myös liike-elämän ja julkisen sektorin edustajia.

GLS järjestetään joka vuosi South Barringtonissa elokuussa, ja sieltä se lähtee 42 kielelle käännettyinä videotallenteina maailmalle. Puhujina on vuosittain muun muassa liike-elämän ykkösnimiä, tutkijoita, oikeudenmukaisuusaktivisteja sekä pastoreita ja muita hengellisen elämän vaikuttajia.

Suomessa konferensseja on järjestetty vuodesta 2006, ja tänä vuonna kaksipäiväinen GLS rantautuu loka-marraskuussa Helsinkiin, Tampereelle ja Joensuuhun.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024