Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Bill Hybelsin seuraajakysymys on ratkennut: Heather Larson ja Steve Carter jakavat tehtävät

 

Heather Larson-Hybels ja Steve Carter

Bill Hybels, 65, jää lokakuussa 2018 eläkkeelle Willow Creek Community -seurakunnan johtajan paikalta. Hänen seuraajikseen on valittu Heather Larson, 42, johtavan pastorin tehtävään, ja Steve Carter, 38, johtavaksi opettavaksi pastoriksi.

Heather Larson on kuulunut seurakunnan työntekijäkuntaan jo 19 vuotta ja toiminut viisi vuotta hallinnollisena pastorina, ja Steve Carter on vastannut Bill Hybelsin rinnalla opetuksesta viiden vuoden ajan. Hybels, joka perusti Willow Creek Community Church -seurakunnan (WCCC) vuonna 1975, jatkaa seuraajiensa valmentamista siirtymävaiheen ajan. Seurakunnan johtamistehtävästä pois jäämisensä jälkeen Hybels keskittyy GLS-johtamiskoulutukseen.

Seurakunnan vanhimmisto kertoi asiasta seurakunnalle viikonloppuna 14.–15.10. pidetyissä jumalanpalveluksissa. Seuraajaprosessi on kestänyt useita vuosia vanhimmistovetoisena, ja Hybels on osallistunut prosessiin aktiivisesti.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Kummankin parhaat lahjat tulevat käyttöön

– Aloitimme suunnitteluprosessin hyvissä ajoin ennen siirtymävaihetta, sillä halusin WCCC:n olevat entistä vahvempi seurakunta tulevaisuudessa, Hybels sanoi GLS-konferenssissa elokuussa.

Uusi johtajuusmalli on Hybelsin ja vanhimmiston mielestä hyödyksi seurakunnalle, sillä nyt Larson voi keskittyä johtamiseen ja Carter opettamiseen. Molempien parhaat lahjat tulevat käyttöön.

– Olen erittäin kiitollinen Billille, henkilökunnalle ja koko Willow’n seurakunnalle tavoista, joilla olemme löytäneet tiemme tämän seuraajaprosessin läpi, kertoo vanhimmiston puheenjohtaja Pam Orr vanhimmiston antamassa tiedotteessa.

– Kuusi vuotta sitten pyysimme Jumalaa antamaan meille uusia johtajia seurakunnan tulevaisuutta ajatellen, ja hän antoi, Orr iloitsee.

Larson on hallinnollisen pastorin tehtävässä ollut esimiehenä 350 palkatulle henkilökunnan jäsenelle ja valvonut 77 miljoonan dollarin budjettia.

– Heather on loistanut kaikissa hänelle antamissani johtajuusrooleissa. Ehdottoman luotettavan luonteensa ja merkittävien johtamiskykyjensä  ansiosta hän on maailman parhaita tuntemiani seurakunnanjohtajia, Bill Hybels luonnehti Larsonia.

– Maailmassa ei ole toista organisaatiota, johon mieluummin kuuluisin, kuin paikallisseurakunta. Tämä on kotiseurakuntani ja haluan antaa parastani, jotta näkisin Willow’n kukoistavan kaikilla alueilla ja jotta se voisi osoittaa rakkautta yhteisöllemme ja maailmalle, Heather Larson sanoi.

Steve Carteria Hybels on mentoroinut 15 vuoden ajan. Carter on tähän asti pääsääntöisesti opettanut viikonloppuisin ja arki-iltojen jumalanpalveluksissa. Hybels on sanonut Carterin olevan yksi lahjakkaimmista viestijöistä, joiden kanssa hän on tehnyt työtä.

– Paitsi että Steve rakastaa opettamista, hänellä on intohimoinen suhtautuminen Raamattuun, ja hänen sydämensä palaa niiden tavoittamiselle, jotka ovat kaukana Jumalasta. Se on Willow’n perimmäinen tehtävä, Hybels luonnehtii Carteria.

Carter puolestaan on erittäin iloinen saamastaan tehtävästä:
– Rakastan seurakuntaamme! Minulle on kunnia-asia tehdä työtä Heatherin rinnalla ja saada keskittyä julistamaan Raamatun sanaa seurakuntaperheellemme sekä nostaa esiin muita lahjakkaita puhujia Willow’n keskeltä.

Bill Hybels jatkaa läheistä yhteistyötä molempien seuraajiensa kanssa, kunnes he ottavat uudet tehtävänsä lopullisesti vastaan siirtymävaiheen jälkeen. Tämän jälkeen Hybels keskittyy entistä enemmän Willow Creek Association –järjestön työhön ja vuotuisen Global Leadership Summitin kehittämiseen. Hybelsin vuonna 1995 aloittaman GLS-liikkeen piirissä on jo 400 000 johtajaa 130 maassa.

 

Willow Creek Community Church on yksi Yhdysvaltain 10 suurimmasta seurakunnasta. Sen toimintaa osallistuu viikoittain keskimäärin 25 000 ihmistä ja se kokoontuu kahdeksassa eri paikassa Chicagon alueella. Bill Hybels on seurakunnan perustaja ja johtava pastori. Hän on myös vuonna 1992 perustetun Willow Creek Association –järjestön hallituksen puheenjohtaja. Järjestön tarkoituksena on palvella pastoreita ja johtajia tarjoamalla maailmanluokan johtajuusopetusta ja työkaluja. Willow Creek Association isännöi vuotuista, kaksipäiväistä Global Leadership Summit -konferenssia, jonka jälkeen se tavoittaa videoituna yli 400 000 johtajaa ympäri maailmaa.

Willow Creek Commnity –seurakunnan missiona on perustamisvuodesta, 1975, lähtien ollut tavoittaa niitä jotka ovat kaukana Jumalasta ja auttaa heitä tulemaan Kristuksen seuraajiksi.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024