Radio auttaa ja rohkaisee Lähi-idän kristittyjä

 
Jemenin pääkaupunki Sanaa

”Jos joku saa selville, että olen uskossa, minut saatetaan tappaa”, kertoo kristillisiä radio-ohjelmia kuunteleva jemeniläinen Mahdi.” Kuva Jemenin pääkaupungista Sanaasta: Shutterstock.

Radio on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo vaikeuksien keskellä.

– Radio-ohjelmanne auttaa minua niin kuin vauvaa, joka opettelee kävelemään. Teidän ansiostanne olen nyt pelastunut! Pyydän, että rukoilette Jemenin ja maan kristittyjen puolesta. Rukoilkaa uskoni ja turvallisuuteni puolesta, koska jos joku saa selville, että olen uskossa, minut saatetaan tappaa, kirjoitti jemeniläinen Mahdi medialähetysjärjestö TWR:n arabiankieliselle osastolle.

Open Doors -järjestön mukaan Jemen on kristittyjen vainolistalla yhdeksäntenä. Mahdi kuuntelee muun muassa Voimaa vainoissa -nimistä ohjelmaa. Toinen TWR:n Lähi-itään radioimista ohjelmista, joka tukee ahtaalla olevia kristittyjä, on nimeltään Toivoa Syyriaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Khalid Syyriasta kirjoitti TWR:lle, että hän tuli uskoon juuri tätä ohjelmaa kuunnellessaan ja että hänen kolme lastaan aiotaan evakuoida Libanoniin:

– Rukoilkaa lasteni puolesta. Toivon kovasti, että he kohtaisivat Jeesuksen niin kuin minä olen kohdannut. Olen yrittänyt kertoa heille Herrasta, mutta on vaarallista, jos he kertovat jollekin uudesta uskostani. Rukoilkaa kanssani, että joku Libanonissa voisi auttaa heitä uskossa eteenpäin.

”En ole kukaan enkä mitään”

Naisten kohtaamia ongelmia käsitellään Toivoa naisille -ohjelmassa. Sitä radioidaan laajalla Lähi-idän alueella paitsi arabian kielellä, myös Iranissa puhuttavalla farsin kielellä.

– En usko, että kukaan antaa minulle oikeuksia tai näkee minussa mitään arvoa. En ole kukaan enkä mitään. Vain miehillä on kaikki oikeudet. Voisitteko kertoa lisää siitä, että Jumala rakastaa myös minua, ”alempiarvoista sukupuolta”, pyysi palestiinalaisalueella asuva Shereen viestissään.

Kansainvälinen medialähetysjärjestö TWR lähettää kristillistä ohjelmaa yli 230 kielellä ja murteella.

TWR

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa