Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

HS:n Petri Korhonen: ”Uskonto ja arvot sysätty mediassa taka-alalle”

 

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Petri Korhonen ja Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela kohtasivat Radio Dein Viikon debatin suorassa lähetyksessä keskiviikkona.

– Jostain käsittämättömästä syystä mediassa ja yhteiskunnassa on siirretty uskonto ja arvot taka-alalle, arvioi Helsingin Sanomien Petri Korhonen Radio Deissä.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Petri Korhonen ja kristillisen Uusi Tie viikkolehden päätoimittaja Leif Nummela olivat keskiviikkona Radio Dein Viikon debatissa vastaamassa kysymyksiin, pelotteleeko kristillinen media islamin invaasiolla heppoisin perustein ja kykeneekö valtamedia uutisoimaan uskonnosta ilman poliittisen korrektiuden painolastia.

Päällikkötoimittajat ruotivat keskustelussa Ylen tiistaista pakolais-iltaa. Kummastusta herätti se, ettei maahanmuuttoa käsitelleessä kaksituntisessa keskustelussa puhuttu sanallakaan uskonnosta.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

– Pyhä ja uskonto koetaan suomalaisessa keskustelussa poliittisesti epäkorrektiksi, kuului Nummelan arvio.

Korhonen totesi yksilöön ja elämäntapaan liittyvien aiheiden ottaneen uskonnon paikan suomalaisessa mediatilassa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että tuolla on valtavasti ihmisiä, joilla ei ole mitään kantaa uskontoon, mutta heillä on valtavan selkeä mielipide siitä, mitä he haluavat syödä tai mitä raaka-aineita käyttävät. Jos olemme antaneet tällaiselle asialle uskonnon roolin, en näe että tästä on pitemmän päälle mitään hyötyä yhteiskunnalle, Korhonen arvioi.

– Uskonnolliset näkemykset pitää kaivaa esiin ja käsitellä, kommentoi Nummela.

Radio Dei lähettää Viikon debatin uusintana sunnuntaina 11.10. klo 20. Keskustelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Radio Dein ohjelma-arkistossa. Toimittajana Kai Kortelainen.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)