Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

HS: ”Riparin” kävijöitä enemmän kuin kirkkoon kuuluvia

 

Kiimingin seurakunnan rippileiri leirikeskus Suvelassa kesäkuussa 2013. Kuvassa leirillä isosina toimivia nuoria.

15-vuotiaista 82 prosenttia käy rippikoulun, vaikka vain 74 prosenttia suomalaisista kuuluu kirkkoon.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä laskee, mutta rippikoulu on edelleen nuorten suosiossa. Vaikka rippikoulunkin suosio on pitkällä aikavälillä laskenut, sen voi silti katsoa olevan edelleen osa nuorisokulttuuria. Kirkkohallituksen rippikoulutyön asiantuntija Jarmo Kokkonen näkee rippikoulun hyvän maineen ja vahvan yhteisöllisen hengen olevan vaikuttavimmat tekijät ripareiden suosiossa.
– Nuoret tulevat rippikouluun, koska kaveritkin tulevat ja he ovat kuulleet, että siellä on mukavaa. Siinä ei ole välttämättä sen syvällisempää harkintaa, hän kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa.
Suurin osa nuorista haluaa rippileirille. Tavallisten perusleirien rinnalle ovat nousseet erilaiset teemaleirit, mutta silti valtaosa leireistä on ihan perinteisiä rippileirejä.
Kesäkuun toinen sunnuntai on vuoden suosituin konfirmaatiopäivä. Rippikoulut alkavat jo vuodenvaihteessa ja 93 prosenttia rippikouluista pitää sisällään leirijakson, joka on yleensä kesällä.

Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Kiimingin seurakunnan rippileiri leirikeskus Suvelassa kesäkuussa 2013. Kuvassa leirillä isosina toimivia nuoria.