Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Homoliittolaki astui voimaan Irlannissa

 

Senaattori Katherine Zappone oli vahva mielipidevaikuttaja, kun Irlanti äänesti sukupuolineutraalista avioliittolaista.

Irlannissa on astunut voimaan laki sukupuolineutraalista avioliitosta. Ensimmäiset homoliitot on mahdollista solmia marraskuun puolivälissä.

Irlannissa on astunut voimaan laki sukupuolineutraalista avioliitosta, tiedottaa maan presidentin kanslia. Oikeusministeri Frances Fitzgeraldin mukaan ensimmäiset homoliitot on mahdollista solmia marraskuun puolivälin paikkeilla.
Senaattori Katherine Zappone, joka on yrittänyt saada Kanadassa vaimonsa kanssa solmimansa liiton tunnustetuksi myös Irlannissa, kuvaili hetken jäävän historiaan.
– Tämä on erittäin tunteellinen hetki meille, jotka olemme kampanjoineet asian puolesta. Voitto todella kuuluu kansalle, Zappone sanoi.
Irlannissa äänestettiin sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta toukokuussa. Lain kannalla oli 62 prosenttia ja sitä vastusti 38 prosenttia äänestäneistä. Äänioikeutetuista uurnilla kävi noin 60 prosenttia.
Kyseessä oli ensimmäinen kerta maailmassa, kun homoliitot laillistettiin kansanäänestyksen perusteella.
Homoseksuaalisuus poistettiin Irlannin rikoslaista vuonna 1993. Vuonna 2010 tuli voimaan laki rekisteröidyistä parisuhteista.

STT-AFP / Radio Dei

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)