Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

HERZ julkaisee esikoislevynsä

 

HERZ tekee musiikkia suurella sydämellä. Kuva: Ulla Nikula

Keski-Pohjanmaalta ponnistava, vuonna 2013 aloittanut gospelyhtye HERZ julkaisee esikoislevynsä tämän viikon lauantaina 14.3.

Yhtyeessä soittaa eri-ikäisiä, eri lähtökohdista tulevia jäseniä, eikä laulaja Julia Läspä määrittele bändin musiikkityyliä vielä sen kummemmin.

– Tyyli varmasti muokkautuu vielä. Nyt se on vaan sellaista suurella sydämellä tehtyä, mahdollisimman hyvää musiikkia, Läspä naurahtaa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Laulaja kertoo esikoislevyn olevan pitkän odotuksen ja ison työn tuotos, jota yhtye alkoi suunnitella heti ensimmäisen sinkun ”Voittajana maalissa” julkaisemisen jälkeen alkuvuodesta 2014. Toinen sinkku ”Paperiliidokki” tuli ulos saman vuoden syksyllä ja sai edeltäjänsä tavoin todella hyvän vastaanoton.

– Itse lähdin ensimmäisen sinkun julkaisupäivänä Venäjälle ja sain olla kaikesta alkuhössötyksestä pois, Läspä kertoo. – Tulin Suomeen pölyn jo vähän laskeuduttua ja oli hienoa kuulla, että biisi oli kolahtanut ja palaute hyvää.

Raapii syvältä, mutta ydinsanoma on toiveikas

Levy on Läspän mukaan raikas, erilainen ja juuri HERZin jäsenten näköinen. Nimi ”Kuriton kakara” tulee yhdestä levyllä olevasta kappaleesta ja kuvaa Läspän mielestä hyvin yhtyettä ja sen musiikkia.

– Levyn eteen on tehty paljon töitä, mutta olemme tehneet sen kaiken koko porukalla yhdessä. Levy raapii syvältä, mutta on silti ydinsanomaltaan toiveikas. Loppusanoma on yksinkertaisesti toivo.

Kuulijoilleen HERZ tahtoo siis viestiä toivosta – siitä, että vaikka tässä elämässä meitä kohtaa vastoinkäymiset ja kaatumiset, saamme aina nousta ylös ja jatkaa matkaa.

– Me saamme iloita sillä matkalla, jota kuljemme, Läspä selventää. – Levyllä on paljon kappaleita, jotka käsittelevät rämpimistä, kaatumista ja vaikeita asioita, mutta kaikessa saamme luottaa ja turvautua Jumalaan. Haluamme viestiä ilosta ja toivosta.

Musiikkia sydänverellä

Läspä kertoo unelmansa HERZin suhteen olevan se, että yhtye saisi jatkossakin viedä evankeliumia eteenpäin.

– Lähetystyö on lähellä sydäntäni. Olen ollut esimerkiksi paljon Venäjällä tekemässä sitä, ja täällä Suomen puolella haluan levittää evankeliumia musiikin kautta. Se on itselleni ollut pienestä asti todella tärkeä harrastus ja lahja, jolla palvella.

Laulaja kertoo bändin ylipäätään olleen hänelle rukousvastaus. Halu musiikinlahjan käyttämiseen oli suuri, ja oman paikan löytyminen HERZistä tuntui hienolta.

– Haluamme tarjota Suomen nuorisolle mahdollisimman hyvää musiikkia ja tehdä tätä täysillä. Sydänverellä, niin kuin usein sanon! Tahdomme myös rohkaista nuoria etsimään omia lahjojaan ja laittamaan ne käyttöön, Läspä päättää.