Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Herätykset jatkuvat: ”Islamin piirissä ei ole koskaan ennen tapahtunut tällaista!”

 

Sydänlääkäri Zar Pasha Nuri (vas.) toimii Suomen afgaanikristittyjen yhdistyksen puheenjohtajana. Konferenssin pääpuhuja Obaid (kesk.) pakeni kristityksi käännyttyään Intiaan, jonne hän perusti useita afgaaniseurakuntia. Nykyisin hän tekee lähetystyötä Kanadasta käsin. Oikealla pastori Timo Keskitalo. Kuva: Navid Atai

Elämme aikaa, jolloin Jumala koskettaa Afganistania tavalla, jota ei ole koskaan ennen nähty, pastori Timo Keskitalo saarnasi afgaanikristittyjen koulutuspäivillä sunnuntaina.

Afganistan on maailman ainoa valtio, jossa ei ole ainuttakaan kirkkoa. Muutama vuosi sitten afgaanikristittyjen lukumääräksi arvioitiin muutama sata. Lähes kaikki islamista kääntyneet pitivät uskonsa salassa.

Afgaanien parissa on meneillään herätys, jollaista ei ole islamin piirissä koskaan aikaisemmin nähty, toteaa pastori ja muslimityöntekijä Timo Keskitalo.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Hän saarnasi viime sunnuntaina Suomen afgaanikristittyjen järjestön koulutuspäivillä.

Vaikutukset leviävät Afganistaniin

Iranissa yli parikymmentä vuotta vaikuttaneet herätykset roihahtivat uusiin korkeuksiin, kun käännynnäiset lakkasivat piilottelemasta uskoaan. Nyt samanlainen mielenmuutos näyttää tapahtuneen afgaanikristittyjen parissa.

Uudesta asenteesta kertoo esimerkiksi tapahtuman näyttäminen sekä suorana että tallenteena kansainvälisessä afgaanikristittyjen nettitelevisiossa.

Keskitalon arvion mukaan afgaanikristittyjä on Suomessa yhteensä noin 1000 ja Euroopassa 10 000.

‒ Se on 10 000 sukua, joissa on kristitty. Se on 10 000 kylää Afganistanissa. Siellä puhutaan pojasta, joka alkoi seurata Jeesusta, kun hän muutti Eurooppaan. Sinä saat elää aikana, jolloin Jumala koskettaa Afganistania!

Suomen afgaaniherätykset ovat saaneet huomiota myös maailmalla esimerkiksi Christian Today -verkkolehdessä.

Tuomareiden evankelistoja

Jumala haluaa rohkaista kaikkia kristittyjä kertomaan pelastuksestaan ja rakkaudestaan siihen asti, että hän palaa takaisin maan päälle, Timo Keskitalo haastoi.

‒ Jumala rakastaa sukuasi. Siksi hän on pelastanut sinut, jotta sinä voisit kertoa.

Keskitalo iloitsi siitä, että Migrin turvapaikkapuhuttelijat ja oikeuden tuomarit saavat nykyään säännöllisesti kuulla evankeliumia.

‒ Heidän on pakko kuunnella teitä, kun kerrotte heille Jeesuksesta. Eivät he minulta tule kysymään uskostani, mutta teiltä he kysyvät. Odotan uutista, jossa kerrotaan suomalaisen tuomarin, Taliban-johtajan ja Kabulin poliisipäällikön kääntyneen uskomaan Jeesukseen.

Keskitalo muistutti, että olemme mukana taistelussa, jossa ovat vastakkain Jumala ja sielunvihollinen, ja taisteluaseena on todistus Jeesuksesta.

‒ Emme taistele aseilla emmekä nyrkeillä, vaan kertomalla hyvää uutista. Näin me voitamme aluetta viholliselta. Tämä on tärkeämpää kuin mikään muu tässä maailmassa. Tärkeämpää kuin maailmanmestaruus, iso firma tai perhe. Nämä ovat vain tätä elämää varten ja loppuvat. Mutta kun yksi ihminen uskoo Jeesukseen, hän elää ikuisesti.

”Jos minä uskallan, muutkin uskaltavat”

Pelko on Keskitalon mukaan saatanan tehokas työkalu.

‒ Kun joku sanoo minulle, että hänellä on ongelma ja minä en uskalla ehdottaa, että rukoilemme, saatana nauraa. Kun vierelläni on ihminen, joka ei tunne Jeesusta, ja minä en uskalla kertoa hänelle, vihollinen voittaa. Kun minä en uskalla puhua, muutkin ovat hiljaa.

‒ Jos minä uskallan, muutkin uskaltavat. Minä olen vastuussa myös muista.

Keskitalo sanoi olevansa ylpeä afgaaniveljistään ja -sisaristaan, jotka ovat valmiita kertomaan uskostaan ja valmiita maksamaan tästä suuren hinnan.

‒ Meitä pelottaa, miten teidän käy. Saatteko turvapaikan? Mitä tapahtuu, jos joku joutuu lähtemään? Me haluamme itkeä teidän kanssanne. Me haluamme olla teidän veljiänne ja sisarianne. Olemme ylpeitä, että saamme kuulua samaan Jumalan perheeseen, Timo Keskitalo saarnasi monen turvapaikanhakijan pyyhkiessä kyyneleitä silmäkulmastaan.

Darinkielinen video konferenssista löytyy täältä.