Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Anne Graham Lotz: Herätyksen salaisuus on rukouksessa

 

Kuva: Päivä Osakeyhtiön arkisto

– Omistaudun tänä vuonna rukoukseen, kertoo Anne Graham Lotz uusimmassa kirjeessään tukijoilleen ja esirukoilijoilleen.

Anne Graham Lotz on Billy ja Ruth Grahamin tytär, ja Billy-isä sanoo Annen olevan perheen paras raamatunopettaja ja julistaja.

Se rukous, josta Anne nyt puhuu, ei kuitenkaan saisi olla vain tavanomaista iltarukousta eikä edes pikaista hädän hetkellä ilmaistua avunpyyntöä. Olisi kolkutettava taivaan porteilla, kunnes muutosta tapahtuu.
– Tämä rukous on intohimoista, sydämestä nousevaa, ”En päästä sinua, ennen kuin siunaat minua” -rukousta. Se on Danielin rukousta,  Anne Graham Lotz kirjoittaa viestissään.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Vanhassa testamentissa, Danielin kirjan 9. luvussa kerrotaan, miten Daniel pyytää sekä omia syntejään että kansansa syntejä anteeksi ja rukoilee koko kansansa puolesta. Juuri samanlaisen parannuksenteon ja anomisen puolesta Anne Graham Lotz nyt vetoaa. Hän haluaisi nähdä ja kuulla ”vanhanaikaista epätoivoa rukousvastausten saamiseksi”, olipa kyse oman perheen, avioliiton, seurakunnan tai yhteiskunnan ongelmista.

– Olemmeko niin epätoivoisia, että pysymme polvillamme, kunnes Jumala vastaa, sen sijaan että omaksuisimme nykykulttuurin asenteen, jonka mukaan Jumala ei pysty korjaamaan asioita?

Anne Graham Lotz on myös kirjoittamassa kirjaa rukouksesta ja kyselee siinä, mikä on herätyksen salaisuus. Ja hän vastaa omaan kysymykseensä sanomalla, että salaisuus on nimenomaan hellittämättömässä rukouksessa.

 

Aiheet