Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Heponiemen hiljaisuuden keskus lopettaa toimintansa

 

Heponiemen kappeli

Helsingin Diakonissalaitoksen omistama Heponiemen hiljaisuuden keskus lopettaa toimintansa lokakuun lopussa. Ratkaisuun päädyttiin, koska keskuksen toiminta on ollut kannattamatonta.

Heponiemen hiljaisuuden keskus avattiin vuonna 1997. Ennen toiminnan aloittamista keskuksessa tehtiin mittavat investoinnit. Alunperinkin oli tiedossa, että keskukseen sijoitettuja kunnostusrahoja ei saataisi takaisin. Toiminnan lähtökohtana oli kuitenkin, että vuosittaiset toimintakulut pystyttäisiin kattamaan. Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Marja Pentikäisen mukaan Heponiemen toiminta on kuitenkin koko ajan  ollut kannattamatonta ja säätiön on pitänyt toimintaa tukea.

– Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että kannamme myös taloudellista vastuuta kaikissa säätiön osissa. Siksi keskitämme resurssimme entistä tarkemmin perustehtäväämme, työhön heikommassa asemassa olevien hyväksi, Marja Pentikäinen sanoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Pentikäinen kertoo Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön hallituksen tehneen tämän vaikean päätöksen.

– Heponiemen hiljaisuuden keskuksen tulevaisuudesta ei ole päätetty. Nyt tehty päätös koskee vain toiminnan loppumista. Se on sitten hallituksen ja kiinteistöosaston asia miettiä, mitä keskukselle tapahtuu.

Heponiemessä on ollut Diakonissalaitoksen toimintaa jo yli sata vuotta. Tilan perusti maisteri, kirjailija ja valokuvaaja I. K. Inha 1900-luvun alussa. Diakonissalaitoksen omistukseen se päätyi vuonna 1912.