Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Hengellisten syventymispäivien kotiseurat striimataan tänään kaikelle kansalle – ”Nämä ovat Taivaan Isän juttuja”

 

Kotiseurat pidetään Lappeenrannassa Eeva Pusan kotitilalla. Kuva: Eeva Pusa.

Illan emäntä Eeva Pusa toivoo, että paikalle saapuvat ja iltaa kodeissaan seuraavat saisivat kokea seurakuntayhteyttä ja Jumalan huolenpitoa.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät alkavat tänään kotiseuroilla, jotka järjestetään Lappeenrannassa eläkkeellä olevan luokanopettajan ja Raamattuopiston aktiivin Eeva Pusan maatilalla.

– Tämä oli aiemmin mummolani ja myöhemmin setäni pitivät tätä. Kauko-setäni oli Raamattuopiston ystäviä ainakin 1950-luvulta asti, ja hänen aikanaan täällä pidettiin säännöllisesti Raamattuopiston seuroja, Eeva Pusa kertoo.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Olen itse asunut tällä maatilalla nyt 7 vuoden ajan. Varsinaista maatilatoimintaa täällä ei enää harjoiteta.

Pusa on kuitenkin jatkanut setien seuraperinnettä tiluksillaan.

– Noin kerran vuodessa olen järjestänyt seurat.

Vuosi sitten pidetyissä kesäseuroissa oli väkeä lähemmäs 40.

– Saa nähdä, tuleeko nyt enemmän vai jäävätkö jotkut kotisohville seuraamaan, Pusa puntaroi.

Tämän illan tapahtumassa juodaan kahvit ”kotona talossa” ja seurat pidetään navetan vintillä.

– Olemme valmistelleet seuroja porukalla, Raamattuopiston ystävät ovat auttaneet. Ruohonleikkuuta, siivousta ja järjestelyä, että vieraiden on sitten hyvä tulla.

Entä miltä tuntuu ajatus siitä, että kenties tuhannet ihmiset katselevat netin välityksellä seuroja, jotka järjestetään omassa kodissasi?

– Tässä ollaan suurena seurakuntana Jumalan asialla. Se, että tämä on minun kotini, on toissijaista. Pääasia, että kokoonnutaan sanan äärelle, Pusa vastaa.

Kotiseurat juontaa Raamattuopiston aluejohtaja Juha Hasanen ja raamattuopetuksen pitää aluejohtaja, rovasti Jari Nordman. Musiikkia esittää kouvolalaisyhtye Case 4 You. Eeva Pusa pitää seuroissa ”emännän puheen”.

– Seuroissa ollaan sanan mukaisesti toistemme seurassa, ja yhteinen nimittäjä on Jeesus. Rukoilemme, laulamme ja haluamme olla Raamatun sanan äärellä. Siitä muodostuu seurakuntayhteys, ja Jumala hoitaa meitä, Pusa pohtii.

– Joka tapauksessa nämä ovat Taivaan Isän juttuja. Toivon, että ihmiset saisivat täällä kokea olevansa hänen hoidossaan.

Hengelliset syventymispäivät jatkuvat koko viikon. Ohjelma on luettavissa täältä